cultura

Trueba ja roda a Ceret

El director enceta a Ceret el rodatge d'‘El artista y la modelo', que centrarà el gruix de la filmació a Batet de la Serra

Can Mont Rei de Batet de la Serra servirà d'escenari pel rodatge d'interiors de la pel·lícula

Ceret (Vallespir), punt neuràlgic d'atracció d'artistes durant molts anys, ha estat el lloc escollit per començar a emmotllar la nova pel·lícula de Fernando Trueba, centrada en un vell escultor que reviu les ganes de crear a la Catalunya del Nord durant l'ocupació alemanya. L'equip de rodatge d'El artista y la modelo, que parteix d'un guió escrit juntament amb Jean-Claude Carrière i del qual s'entreveu certa inspiració en les figures de Pablo Picasso i encara més d'Arístides Maillol, va iniciar ahir un rodatge que té previst filmar durant 10 dies en localitzacions de Ceret i voltants per, a continuació, desplaçar-se a una masia de Batet de la Serra (la Garrotxa), on es rodarà bona part dels interiors de la pel·lícula. El film el protagonitzen Jean Rochefort, Aida Folch i Claudia Cardinale, acompanyats per Chus Lampreave, Götz Otto i Christian Sinniger.

L'acció transcorre a l'estiu de 1943, en un lloc de la França ocupada, ben a prop de la frontera espanyola. Allà, Marc Cros (Rochefort), un vell escultor famós cansat de la vida i de la bogeria dels homes, retroba gràcies a l'arribada d'una jove catalana escapada d'un camp de refugiats (Folch) el desig de tornar a treballar i esculpir la seva última obra. Al taller de la muntanya, mentre treballen, model i artista parlen amb senzillesa i proximitat de tot el que els envolta: la vida i la mort, la desraó de la guerra, la joventut i la vellesa, la recerca de la bellesa en temps d'horror o el sentit i la necessitat de l'art. Tota una sèrie de “grans temes” que “no volem, però, que es disserti sobre ells. El que pretenem és mirar de cara les coses, però fugint de la transcendència i l'ampul·lositat”, segons declaracions de Fernando Trueba.

Olot, com a escenari

Després de filmar a Ceret, l'equip de rodatge té previst desplaçar-se als paisatges volcànics d'Olot, concretament al petit municipi de Batet de la Serra. Allà, la productora de Fernando Trueba ha llogat un mas, Can Mont Rei, per rodar-hi els interiors, on tindrà lloc la relació artística que es desperta entre la model i l'artista. El mas, que fa anys està abandonat, conserva els atributs arquitectònics d'abans. Una particularitat, segons comenta l'alcalde pedani de Batet, Tavi Algueró, que segurament és el que aprecien Trueba i el seu director artístic. De fet, aquests dies i des de fa setmanes, una altra part de l'equip hi està ultimant els decorats i els elements que han de convertir aquesta masia en el taller on se centra la major part d'aquesta història que, recordem, està ambientada a la Catalunya del Nord.

Malgrat que la filmació es concentrarà essencialment en aquesta masia, el rodatge del film –que tindrà lloc a partir del 26 de setembre– ha aixecat expectació a la comarca. També ha causat certs temors a uns habitants que no estan acostumats a mogudes com la que provoca un rodatge d'aquesta índole. Per això, Tavi Algueró avança que hi ha prevista una reunió imminent amb la productora per coordinar els possibles talls viaris i minimitzar les molèsties que aquests puguin causar als veïns propers al Mas Mont Rei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.