cultura

la CRÒNICA

Música amb ànima

Immillorable estrena a nivell musical –no tant de públic– per al Milestone Project, el nou festival multidisciplinari que ha nascut aquesta setmana a Girona i que tant de bo tingui continuïtat i temps de créixer. Encara amb llum de dia, ahir al vespre van obrir les actuacions al parc de les Ribes del Ter els anglesos Kitty, Daisy & Lewis, tres germans molt joves però alhora també molt experimentats –és evident que, de petits, ja els alimentaven amb rock'n'roll, rockabilly, country i altres ritmes ben arrelats–, que, acompanyats pels seus pares, Graeme (guitarra) i Ingrid (contrabaix), ofereixen un directe poderós, que mira enrere sense nostàlgia. Els tres germans s'intercanvien la bateria, la guitarra, l'harmònica, l'orgue, l'acordió i el banjo, i funcionen com si fossin un encreuament genètic entre la Carter Family i The Cramps. Bestials.

I per completar un programa doble inaugural d'autèntic luxe, el bostonià Eli Paperboy Reed va sortir tot seguit a escena amb els seus True Loves en format reduït –sense la molt esperada secció de vents–, per invocar el soul i el rhythm'n'blues amb majúscules, música amb ànima i sense color. La nit va continuar amb dues bones apostes autòctones, Mazoni i Radical Animal Beat, i Loo & Placido. I avui la festa seguirà amb Bomba Estéreo, Smoking Bambino, Playing for Change i Fink: un cartell heterogeni, però amb unes quantes perles, que mereix més atenció –i millor difusió– per part del públic que estima la música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.