cultura

cinema

La millor actriu a Canes 2013 presentarà el film al Truffaut

Cristina Flutur, la protagonista de ‘Beyond the Hills', serà a Girona divendres per assistir a la presentació de la pel·lícula i per impartir un taller d'interpretació

Cristina Flutur, l'actriu protagonista del film Beyond the hills (Más allá de las colinas), de Cristian Mungiu (2012), presentarà aquesta pel·lícula al Cinema Truffaut. Concretament l'acte, que s'ha coorganitzat amb el Museu del Cinema, està programat per aquest proper divendres, 22 de febrer, a les 20.30 h. Després de la projecció s'obrirà un col·loqui amb el públic assistent. L'actriu romanesa va ser guardonada amb el premi a la millor actriu en el darrer Festival de Cinema de Canes per la seva interpretació en aquest film, que aquests dies es projecta al Truffaut. El seu paper d'Alina suposa el seu debut en el cinema. Per la seva part, Cristian Mungiu, director i guionista del film, també va guanyar el premi del festival al millor guió.

Aprofitant la seva estada a Girona, on l'actriu fa anys va actuar al Fitag amb una formació teatral amateur, oferirà també un taller sobre tècniques de la interpretació adreçades a la comunicació. Encara s'ha de concretar en quin equipament municipal s'impartirà.

LA DATA

1998
és l'any en què l'actriu va participar amb el grup de teatre amateur Ludic a la primera edició del Fitag.

Un gran pòsit teatral previ

Cristina Flutur, nascuda a Iasi (Romania), graduada en llengua romanesa i anglesa, va estudiar actuació teatral a la Universitat Babes-Bolyai, a Cluj-Napoca. El 2004 va acabar els seus estudis i va començar a actuar en el Teatre Nacional Radu Stanca de Sibiu (Romania), on continua treballant habitualment. Les seves interpretacions inclouen un ampli ventall de personatges i autors, des de Ionesco i Steinbeck, fins a Shakespeare i Txèkhov, així com també escriptors actuals. Pel seu treball en el teatre, va rebre el 2010 el Diploma of Excellency in Promoting Culture i, pel que fa al cinema, el 2012 va guanyar el premi a la millor actriu en el Festival de Cinema de Canes pel seu paper en la pel·lícula Beyond the Hills, dirigida per Cristian Mengiu, que ha suposat el seu debut cinematogràfic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.