Teatre

S'AIXECA. EL. TELÓ / j.b

Les ciutats de Carmen Amaya
El festival Ciutat Flamenco recorda la bailaora Carmen Amaya. Aquesta nit fa una mirada tendra a les dues ciutats estrangeres on va fer carrera: Buenos aires i Nova York. Per això, el coordinador del moviment d'aquest festival, José Carlos León, ha volgut casar el flamenc amb el tango, que representa el sentir de Buenos Aires, i el free jazz de Nova York. El festival, que ja va arrencar ahir, completa el cartell amb moltes activitats, fins aquest diumenge al migdia.
‘sistema tango'/ ‘Free art ensemble'
Ciutat Flamenco
Adaptació: Andreu Solsona
‘Sistema tango': Tomás de Perrate (cante), Juan M. Jiménez (saxòfons), Daniel B. Marente (piano), Emilio Caracafé (guitarra i compás-pataíta). Pedro G. Romero (direcció artística).
‘Free art ensemble': Sonia Sánchez (baile), Carlos Denia (veu), Alejandro García Wassilly i Juan Massana (contraaix),Ivo Sans (bateria), David León (percussió i bateria), Valentín Murillo (flautes i saxo tenor), Oriol Fontclara (saxo alt), Albert Cirera (saxo tenor i soprano), Pol Padrós i Juliàn Sánchez (trompeta i fiscorn) i Iván González (trompeta i trompa).
Lloc i dia: Al Mercat de les Flors, avui a les 21.30 h.
El pare del vodevil
Hermann Bonnín no renuncia a dignificar els gèneres degradats per la història. Si l'any passat va voler rescabalar el grand guignol fent que Nao Albet i Marcel Borràs fessin una versió de La monja enterrada en vida, ara ell mateix vol treure la pols al vodevil, molt maltractat pel teatre més frívol i gens cuidat dels anys del teatre pobre català. La traducció és del malaguanyat Jaume Melendres.
LA MEVA ISMÈNIA
Eugène Labiche
Direcció: Herman Bonnín
Intèrprets: Lina Lambert, Jaume Pla, Mingo Ràfols, Teresa Urroz i Anna Ycobalzeta
Lloc i dia: A La Seca de Barcelona. Fins al 23 de juny.
Els ‘reality', en l'ull de l'huracà
L'Aviador Teatre versiona un test de Lutz Hübner, un dramaturg alemany obsessionat a atrapar l'espectador amb un teatre directe, sigui jove o adult. A Creeps, es fa denúncia de la manipulació televisiva d'alguns programes.
CREEPS
Cia. l'Aviador
Autor: Lutz Hübner (Eduard Bartoll, traducció)
Direcció: Miquel Àngel Raió
Intèrprets: Conchi Almeda, Júlia Truyol, Yasmina Espelosín, Anna M. Perelló i Elena Tarrats
Lloc i dia: Al Teatre Tantarantana, fins al 2 de juny.
URBS
Jesús Rodríguez Picó
L'òpera de cambra del compositor i músic Jesús Rodríguez Picó, Urbs, es presenta dilluns. L'òpera aborda el conflicte de l'emigració a una ciutat. Encara que cadascun dels personatges interpreta alguna petita ària, l'obra està escrita amb continuïtat. Urbs té dues versions: la de veus i piano, i la versió per a veus i cinc instruments. Urbs és la tercera d'una trilogia d'òperes de cambra. La primera va ser El paradís de les muntanyes, amb llibret de Miquel Desclot a partir d'Alfred Jarry, i la segona, Hotel Occident, amb text de Lluïsa Cunillé.
Lloc i dia: Atene Barcelonès. Dilluns a 2/4 de 8 del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.