Teatre

agenda. d'autor / j.b

L'Antic Teatre recupera Txalo
L'antic Teatre mostra el segon treball dramatúrgic signat per l'artista Txalo Toloza. Trópico#9 és un projecte escènic nascut d'una sèrie de peces audiovisuals definides com a documentals extravagants. La peça intenta dibuixar una cartografia particular. En ella, s'assenyalen com a llocs capitals aquells paisatges als quals és impossible enfrontar-se, als quals és impossible tornar. Un mapa erroni, com ho és tot intent de cartografiar un territori. Espais durs, àrids, solitaris i precaris. Paisatges on és necessari trobar, de manera urgent, noves formes d'enfrontament. Un viatge al Tròpic de Capricorn en una road movie que no avança. Toloza-Fernández és col·laborador habitual de la performer Sonia Gómez, de la companyia mexicana de teatre documental Lagartijas tiradas al Sol i, des de 2009, és membre de la companyia FFF del director d'escena Roger Bernat. L'Antic ja li va permetre debutar amb l'experiment lúdic Todos los grandes tienen problemas de piel.
Trópico#9
Txalo Toloza-Fernández
Intèrprets: Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández
Lloc i dia: Antic Teatre (c. Verdaguer i Callís, 12). Avui i demà, 21 h. Diumenge: 20 h.
Un mite i/o un conte al CCCB
El creador Ernesto Collado protagonitza una obra que investiga sobre el mite del català Ignasi Montaldo que va viatjar als Estats Units persuadit per formar una comunitat de socialistes utòpics a partir del pensament Étienne Cabet. L'experiència va acabar en fracàs i aquest noi mut i tímid que es comunicava amb els altres mitjançant una llibreta plena de notes i dibuixos, es va convertir, diu la llegenda, en cap d'una tribu d'indis. Un testimoni per abordar el conflicte entre individu i comunitat.
Montaldo
Fundación Collado-Van Hoestenberghe
Direcció, dramatúrgia i interpretació: Ernesto Collado
Lloc i dies: Teatre del CCCB fins diumenge, 20h.
Apadrinar autors, mansois
És una broma simpàtica. Els autors, com els animals domèstics, mai no abandonarien el públic en una cuneta. Per això, en clau lúdica, des de la Nau Ivanow es proposa donar a conèixer l'obra de dos dramaturgs avui (Marilia Samper i Marc Angelet), dos autors que han tastat la sort del desaparegut T6. Divendres vinent, 19, serà el torn d'Helena Tornero i Marc Artigau.
apadrina un autor
Ides de l'equip de direcció de la Nau Ivanow
Dramatúrgia: Marilia Samper i Marc angelet
Intèrprets: Guillem Motos, David Vert, David Verdaguer, Mart Aran, Anna alarcón i Maria Casellas
Lloc i dia: A la Nau Ivanow, avui, 21 h.
EL TEATRE PREN LA PARAULA
BIT al Grec
Reflexió sobre com ha d'abordar el teatre la nova realitat social per dinamitzador en aquest nou paradigma global. Invitació a debatre d'arts escèniques neòfits amb discurs i artistes de referència.
Lloc i dia: Institut del Teatre, dimecres. Sessió 18.30: El teatre com a metàfora de la globalització. Amb Ruth Mackenzie, directora de l'Olimpiada cultural London 2012, i Àlex Rigola Sessió 20.00: Teatre i entreteniment. Amb Michael Billington, cap de cultura de The Guardian, i Ramon Simó, director artístic del Grec.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.