cultura

Girona

Demanen una comissió pel fons Santos Torroella

Els grups municipals del PSC i el PP a Girona sol·liciten la constitució d'una comissió informativa especial per dictaminar sobre la possibilitat i idoneïtat d'adquirir el fons d'art de la col·lecció Santos Torroella com proposa el govern municipal de CiU.

Els dos grups a l'oposició van presentar ahir una moció conjunta que es debatrà en el ple d'octubre en què demanen que es creï aquesta comissió que integrarien els grups municipals, així com tècnics de Cultura, Patrimoni, Turisme i Economia o tècnics externs i experts en la matèria. Entenen que és un tema complex i per això s'emparen en un article del reglament orgànic municipal que preveu que en determinats temes es puguin crear comissions informatives especials.

La portaveu del PP, Concepció Veray, es va mostrar convençuda que “la creació d'aquesta comissió pública serà una bona eina per resoldre els dubtes” que ara tenen. Cal tenir present que el cost de la compra de la col·lecció se situa en quatre milions d'euros. Per això la portaveu socialista, Pia Bosch, es pregunta “si és el moment adequat, si és viable, quins objectius culturals hi ha, si es poden trobar companys de viatge o si s'està començant la casa per la teulada”, entre altres coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.