cultura

Repàs a sis dècades d'obra de Pep Colomer

El conseller Ferran Mascarell qualifica el pintor gironí de “referent”

L'exposició retrospectiva del Museu d'Art de Girona sobre Pep Colomer, la més important feta fins ara, va ser inaugurada ahir per Ferran Mascarell, conseller de Cultura. S'hi pot veure l'obra pictòrica de l'artista feta durant sis dècades, però també el treball com a dissenyador, il·lustrador i decorador.

Mascarell va qualificar Colomer de “referent”, de qui en va ressaltar la “creativitat i reflexió”. El conseller va assegurar que el pintor gironí “va travessar un segle ple de dificultats amb una actitud vital, creient que la pintura i la reflexió donen sentit a l'existència”.

Pep Colomer, retrospectiva 1930-1994, que es pot visitar fins al 2 de març, presenta nombroses obres que pertanyen a col·leccions privades i que encara no s'havien pogut veure mai abans. Moltes d'aquestes pertanyen a familiars i amics de l'artista.

El Museu d'Art de Girona, coincidint amb la mostra, ha organitzat diverses activitats paral·leles, com una visita guiada a l'exposició a càrrec de Jordi Falgàs, comissari de la mostra (30 de novembre) i una xerrada sobre la figura de Colomer, a càrrec de Josep Maria Uyà, doctor en filologia (29 de gener).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia