Teatre

POTÈNCIA. AL. VERS

J.B

La maledicció poètica

El recital poètic i musical Maleïts poetes, a càrrec de Sílvia Bel, acompanyada de la veu de Llúcia Vives i el piano de Carles Beltran, es capbussa dins la història més fosca i viva de la literatura, l'obra dels poetes maleïts. L'espectacle inclou fragments d'obres de grans noms de la literatura universal, com Charles Baudelaire, Jacint Verdaguer, Blai Bonet, Miquel Bauçà, J.M. Fonollosa, Nicanor Parra, Sylvia Plath, Andreu Vidal, Carlos Edmundo de Ory, Antonin Artaud i Josep Palau i Fabre. El recital es va estrenar dimarts passat a La Seca i, en principi, només n'hi haurà una segona sessió, que serà dimarts vinent.

Sílvia Bel és una de les actrius de referència de la cartellera catalana. Amb la poesia, precisament, va segellar un recital, ara fa cinc anys, amb Jordi Dauder i també Lluís Llach: van fer un sentit homenatge a Miquel Martí i Pol al Teatre Lliure, en el cinquè aniversari de la seva mort. De fet, novament Llach i Bel van oferir un dels moments culminants del recital d'ara fa pocs dies al Teatre Victòria de Barcelona, en què la Fundació Esclerosi Múltiple recordava el poeta, als deu anys de la seva mort, en un espectacle benèfic en què Josep Maria Mestres (un director que habitualment sempre inclou Sílvia Bel al seu repartiment) va comptar amb una trentena d'actors de diverses generacions que van actuar desinteressadament.

Andreu Gomila, que ha fet la selecció dels versos, cita Shelley per dir que els poetes són “els legisladors no reconeguts del món”. Així, els poetes maleïts són l'oposició extraparlamentària, ànimes foragitades que, tot i així, s'hi han capbussat i han tornat a la superfície amb experiències impúdiques i mentides descomunals. Poemes que mostren la humanitat. Des que es va titllar Baudelaire, Verlaine, Mallarmé... de “poetes maleïts”, la família no ha parat de créixer, i aquest recital els dóna veu: “Poetes que van viure al límit de la vida i que van descriure el seu temps sense mordasses, ni topalls”, sentencia Gomila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.