cultura

Vinaròs acollirà la VIII Jornada Onomàstica de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua

L'Ajuntament col·labora en la jornada que tractarà qüestions relacionades amb la toponínima i antroponímia

Vinaròs celebrarà els dies 4 i 5 d'abril la VIII Jornada Onomàstica organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i que, en aquesta edició, se centrarà en “Toponímia i antroponímia de la Plana Alta, l'Alcalatén, el Baix Maestrat, l ' Alt Maestrat i Els Ports”.

L'auditori del Centre del Coneixement-Vinalab acollirà aquesta jornada adreçada a lingüistes, docents, historiadors i, en general, qualsevol interessat en aprofundir sobre l'origen i la història de la toponímia de les comarques del nord de Castelló.

El divendres 4 tindrà lloc la inauguració de les jornades, a càrrec del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i l'alcalde de Vinaròs , Juan Bautista Juan. A continuació, diverses ponències aprofundiran sobre la toponímia municipal de Cervera del Maestre, La Jana i Vinaròs.

Dissabte, les conferències se centraran en la toponímia aplicada a aspectes com l'administració , la didàctica , la semàntica, la literatura i la història. Després de dinar, es tractarà la toponímia de Benicarló, l'onomàstica de les cartes de població i el lèxic i la toponímia de la Diòcesi de Tortosa .

El regidor de Cultura de Vinaròs, Lluís Gandia , destacava que “aquesta jornada és tot un esdeveniment a nivell cultural i ens satifà en extrem que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua haja decidit celebrar-la a Vinaròs, el que demostra la bona sintonia existent entre el consistori i aquesta institució”.

A la col·laboració de l'Ajuntament de Vinaròs es suma la d' entitats com el Centre d'Estudis del Maestrat, l'Associació Cultural Amics de Vinaròs, Vinalab i Cefire Vinaròs.

El període d'inscripció a la jornada finalitza l'1 d'abril i pot formalitzar-se a través de la pàgina web de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua www.avl.gva.es o per correu postal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]