Teatre

agenda d'autor / j.b

Celebració ben amarga
Havia de ser una festa ben sonada: la parella celebrava amb uns amics el seu 21 aniversari de casats. I ho feien repetint en la cambra on van consumar la nit de noces. Dues dècades després, tot i que l'estabilitat social, econòmica i familiar és, aparentment, consolidada, apareixen esquerdes en aquesta relació fins a esdevenir un cataclisme. Una obra de Lee Blessing, autor contemporani nord-americà, passat pel tamís del director Quique Culebras, que ha transformat aquella parella de Minnesota en una que es pot identificar amb un matrimoni que s'ha forjat a Catalunya.
ARA QUE HO TENIM TOT
TZS Produccions
Intèrprets: Jaume García Arija i Núria Casas
Lloc i dia: Al Jove Teatre Regina, fins al 29 de juny
Un homenatge
Mariona Naudin va construir un primer espectacle, adreçat llavors a Severiano Naudin: era una necessitat de retrobar arrels quan era fora. Ara que està instal·lada a Barcelona reviu aquell capítol amb VIP, a seques.VIP és una dissecció d'una peça que aspirava a ser un homenatge al seu avi i que ha acabat sent un treball autobiogràfic. És una confrontació entre la intimitat i la col·lectivitat, i també entre allò que ha estat reflexionat i escrit i allò que es produeix de forma casual. VIP és una nau que es transforma amb el pas del temps i que mai no és la mateixa. O potser sí?, es pregunta la creadora en aquest muntatge de poc més de 40 minuts de durada.
VIP
Mariona Naudin
Idea i execució: Mariona Naudin
Lloc i dia: Demà dissabte (21 h) i diumenge (20 h) a l'Antic Teatre
Una classe d'història a un ball d'ahir
Explica Dansa, amb el suport del Mercat de les Flors, reprèn un cicle de sessions de dansa a les biblioteques de Barcelona. En aquesta ocasió, el pedagog i ballarí sènior Toni Jodar relatarà i il·lustrarà amb el seu propi cos com es ballava abans dels setanta, en relació amb els moviments europeus i mundials i amb grans esdeveniments de l'època, des de la inauguració del Gran Teatre del Liceu, la vida al Paral·lel de Barcelona o els cafès flamencs fins al naixement dels esbarts. En paraules de Toni Jodar: “La dansa es mira, també s'escolta, però sobretot la dansa se sent.”
COM BALLÀVEM ABANS DELS 70?
Explica Dansa
Intèrpret: Toni Jodar
Lloc i dia: Biblioteca el Clot, Josep Benet. Dilluns a les 19 hores.
PREMI BBVA DE TEATRE
Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i BBVA a Catalunya
Gala d'entrega de premis a què aspiren Teatre Invisible (El drac d'Or), Al Galliner(Els justos), PanicMap (Harket) i Farrés Brothers (Equilibristes).També es farà un reconeixement a la companyia Femarec i a l'actriu Montserrat Carulla.
Lloc i dia: Dilluns 2 de juny (20.30 h) al Teatre Atlàntida de Vic.
DISPUTA DE L'ASE
Fundació Romea
Anselm Turmeda (1352-1430) va viure temps convulsos, uns moments de canvis profunds en un món que s'allunyava de l'esperit medieval tot obrint nous camins que durien a l'humanisme i al renaixement, i que tenen en el Cisma d'Occident (1378-1417) la seva manifestació més espectacular.I Turmeda també és un clar exponent d'un temps de crisi: frare franciscà, el 1385 s'instal·là a Tunis (on està enterrat), canvia el seu nom pel d'Abdal·lah i esdevé musulmà. És autor d'obres com les Cobles de la divisió del regne de Mallorques i el Llibre dels bons amonestaments (una paròdia de sermó en vers), però és recordat sobretot per la Disputa de l'ase contra frare Anselm (1418), un divertit debat sobre la hipotètica superioritat de l'home damunt dels animals. Expressió brillant i enginyosa de l'escepticisme radical del seu autor, la Disputa satiritza el comportament humà, tot introduint en alguns moments unes historietes anticlericals d'arrel bocacciana absolutament irresistibles, que demostren la mestria narrativa de Turmeda.La Fundació Romea el reivindica amb aquesta lectura dramatitzada, dirigida per Carles Canut, a càrrec dels actors Jordi Boixaderas, Mingo Ràfols, Mònica Glaenzel, Pep Ribas i Miquel Pujadó.
Lloc i dia: Dilluns 2 de juny (20 hores) al Teatre Romea


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]