Santa Tecla per a tots els gustos

La festa major de Tarragona aposta fort per la diversitat musical, amb M-Clan i Mägo de Oz com a plats forts i molts grups catalans

Al marge dels actes més tradicionals i que es repeteixen any rere any amb un èxit creixent, els principals reclams de qualsevol festa major acaben venint marcats per les actuacions musicals. Tot i la retallada pressupostària que ha hagut d'aplicar el consistori tarragoní per ajustar-se a les circumstàncies actuals de desacceleració econòmica –el pressupost ha baixat entre un 12 i un 15 per cent respecte de l'any passat– la música continua sent un dels plats forts de Santa Tecla d'enguany. S'ha fet una aposta ferma pels músics del país, tant pels que ja fa anys que s'han fet un nom dins del panorama musical, com ara Els Pets, Gossos i el líder dels Whiskyn's, Joan Masdeu, com pels que just acaben d'emergir, com ara Manel, Teràpia de Shock o La Pegatina. Aquests últims, casualment, tocaran a Tarragona gràcies als més de mil seguidors que s'han unit al seu grup dins de Facebook. També s'aposta pels músics de Tarragona, ja que, segons va explicar la regidora de Festes, Sandra Coloma, molts dels concerts tindran com a grup teloner un grup de la ciutat.

Plats forts, «a priori».

M-Clan i Mägo de Oz aterraran a Tarragona amb la condició inicial de caps de cartell. El primer, que ja va actuar a Tarragona l'estiu de fa quatre anys, oferirà el seu repertori a la plaça de la Font, mentre que per veure i escoltar l'estil heavy més espanyol dels Mägo de Oz caldrà desplaçar-se fins al barri del Pilar, tocant a Torreforta. De fet, serà el mateix escenari on l'any passat va actuar Rosendo. Entra dins de la voluntat de descentralitzar les festes, una intenció iniciada fa dos anys i que enguany es continuarà aplicant. Per anar-hi, l'EMT posarà en marxa una línia especial.

D'oferta musical n'hi haurà moltíssima més, en consonància amb la gran varietat d'estils i de públic al qual van adreçades les festes. Un dels escenaris que enguany variarà és el parc de les Tres Granotes, on actualment s'està construint un jardí romà. La música més independent i alternativa es traslladarà als jardins del Camp de Mart, on també tindran lloc sessions fins a altes hores de la matinada. Igual que l'any passat, només caldrà passar per taquilla per assistir a un acte, i enguany serà l'actuació de Faemino y Cansado, exponents de l'humor més absurd. Los Diablos i l'arribada del programa Cocodril Club serviran per rememorar música d'altres èpoques.

La pallassa Pepa Plana, a la Plaça Friki.

Amb el pas dels anys, la Plaça Friki s'ha convertit en un dels principals pols d'atracció durant els primers dies de les festes. Enguany es presenta una proposta anomenada Pallassa, i l'artista més destacada serà la vallenca Pepa Plana, que presentarà l'espectacle L'atzar. L'argentina Maku Jarrak presentarà Rimbombam. La principal novetat per assistir als espectacles d'aquest recinte és que costaran 2 euros. La mesura és per assegurar l'espai de l'espectador. Hi caben unes 300 persones.

La gastronomia, versionada.

En una clara intenció de renovació, però sense oblidar els orígens, 25 restaurants de l'associació de restauradors del nucli antic faran cadascú una versió diferent del menjar típic de la festa major. L'esmorzar de forquilla i ganivet no faltarà, com tampoc la degustació del gelat de les festes, la tradicional mamadeta al carrer i la Teclatapa, a la plaça Verdaguer.

Festa per als petits, i també al Joan XXIII.

La presentació del ball de cercolets petit serà la novetat més destacada dins dels actes de la cercavila petita, encara que la celebració d'un espectacle per a la canalla ingressada a l'hospital Joan XXIII també crea un precedent magnífic i que, de ben segur, es repetirà i s'ampliarà en el futur. L'associació Tecletes i el Club dels Tarraconins també tindran el seu espai.

Recomanacions per a la baixada de l'àliga.

Un dels actes que cada any adquireix més ressò i aplega un nombre de gent més gran és la baixada de l'àliga. Per això, des del consistori, es recomana, entre altres coses, que només hi assisteixin persones adultes. També s'aconsella saltar individualment, o com a molt en parella.

Web potent i Tecla TV, també.

Enguany, les festes es podran seguir a través del nou web, al qual es podrà accedir a través de www.tarragona.cat. En cas de pluja, en poc temps s'informarà de l'emplaçament alternatiu. Les dues pantalles de Tecla TV es mantindran, mentre que el sistema d'informació per SMS desapareixerà.

k

Més informació, a www.elpunt.cat

La Plaça Friki, de pagament

Les actuacions de la Plaça Friki, que s'ubicarà a la plaça de l'Antic Escorxador, seran enguany de pagament, a dos euros cada espectacle. Les entrades es podran adquirir a la mateixa plaça des de les sis de la tarda fins a les 12 de la nit el mateix dia dels espectacles. Enguany la temàtica de la plaça són les pallasses, per això encapçalen les actuacions la pallassa vallenca Pepa Plana i l'argentina Maku Jarrak. Pepa Plana encetarà l'espectacle el dia 15 amb l'espectacle L'atzar, i Maku Jarrak presentarà Rinbombam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.