Lluís Gavaldà serà el pregoner de les festes de Santa Tecla en el seu any «més tarragoní»

«Si hagués de buscar un adjectiu, diria que em sento molt afalagat.» Ras i curt. Amb aquestes paraules el cantant d'Els Pets, Lluís Gavaldà, va voler agrair a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, la seva elecció per fer el pregó de les festes de Santa Tecla 2009, que tindrà lloc el dilluns 21 de setembre a les sis de la tarda, i que per primer cop se sentirà a tota la plaça de la Font.

Ballesteros, a banda d'agrair la interrupció en la fase de creació musical de Gavaldà, que està preparant el pròxim disc, va adduir dos motius per escollir-lo: el primer de caire més personal, pel fet que una de les cançons més representatives per a l'alcalde tarragoní –juntament amb el Mediterráneo de Serrat– és sens dubte el Tarragona m'esborrona, que tot just d'aquí a uns mesos complirà 20 anys. L'altra raó que va exposar Ballesteros és el fet que el cantant d'Els Pets, tot i haver nascut a Constantí, sempre ha «presumit de ser tarragoní» allà on ha anat.

Per Gavaldà, ser nomenat pregoner de les festes ha estat la culminació del seu any «més tarragoní». I és que aquest any, en el programa de TV3 El paisatge favorit de Catalunya, Tarragona, representada per Gavaldà, va ser l'única ciutat que va arribar a la final. Amb tot plegat, un any molt intens per a Gavaldà. «Mai m'havien parat tantes padrines per fer-me petons», comenta Gavaldà, qui també denuncia que «ja era hora» que Tarragona sortís als mitjans per alguna «cosa més que per una fuita de gas».

Senador crític

Un altre dels mèrits que va destacar Ballesteros de Lluís Gavaldà va ser la seva vessant crítica amb la ciutat. «Si t'estimes una ciutat o una persona sempre vols que sigui millor», va argumentar el portaveu d'Els Pets. Un altre dels fets que lliguen Gavaldà amb Tarragona és el fet que sigui senador de la ciutat. Aquesta circumstància que porta «amb orgull» el lliga encara més amb la ciutat, tot i que ell se sent «un ciutadà més», i simplement entén la institució, més aviat simbòlica, com un vincle entre «els veïns i l'alcaldia». A més a més, si s'hi afegeix que fa quatre anys per casa li corre un «petit pelacanyes» que li recorda constantment l'esperit tarragoní, és impossible no «portar amb el cap ben alt la bandera de Tarragona arreu». Pel que fa al discurs, que no el cantarà, diu que espera estar-hi a l'altura i que el perdonin si fa alguna «conya de més». Ballesteros li va contestar que contra això ja hi estan «vacunats».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.