Art

L’infinit en la pintura de Joaquim Chancho

L’artista exposa 35 obres fins al 26 de setembre al Castell de Benedormiens

L’artista Joaquim Sancho (Riudoms, 1943) és el nou convidat a les sales d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, fins al 26 de setembre, amb El lloc de l’absència, una exposició formada majoritàriament per olis sobre tela i alguna peça de guaix sobre paper Japó.

Conxita Oliver, membre de l’Associació Catalana i Internacional de Crítics d’Art, escriu en la presentació de la mostra, amb motiu de la qual s’ha editat el corresponent catàleg: “La pintura de Joaquim Chancho, formalment, ha girat envers la dialèctica entre el gest irregular i el racionalisme geomètric, entre la llibertat d’acció i el mesurament ordenat i proporcionat. Entén el gest com una manera de fer constar sobre el suport tot un seguit de vivències i sensibilitats que desenvolupa a partir d’unes estructures de repetició i de combinació.”

La crítica d’art entén l’obra de Chancho com “una cartografia d’arquitectures trencades, un mapa de trajectes únics i irrepetibles, un desplaçament fet d’experiències espacials a temps real, d’agregacions sentides i transmeses per la durada de la petja o per la precisió del gest, fins a construir un seguit de capes que van ordint interposicions successives.” És en aquest sentit que considera el temps d’execució i les diverses seqüències del treball damunt la tela com a elements centrals de la pintura de Chancho, “un temps que es mesura pels arrossegaments del pigment fins que s’atura l’acció per reprendre una vegada i una altra un flux gestual que no s’acaba mai”. Pot parlar-se d’una pintura que segueix implacable els seus propis cicles, en “un encadenament que no té principi ni fi” i que al capdavall, doncs, “parla de l’infinit i de l’eternitat”. Per saber-ne més, podeu visitar el web de l’artista, www.joaquimchancho.com .

Formada per 35 obres, aquesta és la tercera mostra anual del Castell de Benedormiens i la sisena del cicle anual d’exposicions que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, que també s’estén a la Masia Bas i al Parc dels Estanys. L’entrada a l’exposició és lliure, de dimarts a dissabte (11-13 h i 17-21 h) i els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-21 h)·



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia