cultura

Tec i Ter presenten un nou projecte patrimonial

El projecte PATRIMC@AT entra en l'actuació del 'País d'Art i d'Història Transfronterer' amb una important ajuda europea

Aquest passat dimarts s'ha presentat a Prats de Molló el projecte de desenvolupament del patrimoni PATRIMC@T que té per objectiu recuperar i valoritzar el patrimoni de la zona. Aquest projecte ha estat seleccionat per la plataforma europea Interreg Europea-POCTEFA per l'any 2016.

La presentació s'ha feta amb presència de nombrosos elegits -batlles i regidors-, i de representants de les institucions de la Generalitat i del Consell departamental de Catalunya Nord .

El projecte PATRIMC@T s'inclou en l'actuació de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) que facilita la realització i gestió comuna d'accions de cooperació del País d'Art i Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter.

A la presentació, el president de l'AECT i també batlle de Prats de Molló, Bernard Remedi, subratllava el revulsiu que suposarà per tot aquest territori i els seus habitants que es podrà fer realitat amb el suport d'aquests fons europeus. La tasca del 'País' concerneix principalment la sensibilització dels seu habitants i dels seus professionals, l'iniciació cap al públic jove i l'oferta turística per posar en valor la riquesa de l'arquitectura però també la urbanística i paisatgística. El territori del País d'Art agrupa 24 municipis del Vallespir i l'Alt Vallespir i set de la Vall de Camprodon des de la vall de la Roma de l'Albera fins a Sant Joan de les Abadesses passant per la vall del Tec, el Vallespir i la Vall de Camprodon.

PATRIMC@T confirma la professionalització de tots els actors turístics i culturals d'aquestes dues valls catalanes que són el primer projecte transfronterer aprovat per les administracions franceses i sud-catalanes.

La presentació del projecte que ha obtingut un finançament de 2,9 milions d'euros per part dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu ha anat a càrrec del president de l'AECT i vicepresident de la Comunitat de municipis de l'Alt Vallespir i batlle de Prats, Bernard Remedi, el vicepresident de l'AECT i batlle de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué i el vicepresident de l'AECT i batlle de Morellàs-Les-Illes, André Bordaneil.

La iniciativa ha estat inclosa en la primera convocatòria del Programa de Cooperació Territorial França-Espanya-Andorra 2014-2020 (POCTEFA) i ha obtingut un finançament de 2,9 milions d'euros per part dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).

Entre altres projectes, es destaca la rehabilitació i habilitació de centres patrimonials de caràcter industrial com La Verneda de Prats de Molló i el Museu del Suro de Morellàs-Les-Illes; el patrimoni religiós amb el Palau i l'Abadia d'Arles de Tec i de frontera i patrimoni militar amb Cal Marquès de Camprodon. També hi ha un apartat de monuments, on s'inclou l'església de Vilallonga de Ter i la del Voló



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia