Economia

Itàlia

Posen Alitalia a la venda i es podran rebre ofertes fins al 5 de juny

Itàlia ha posat a la venda la companyia aèria Alitalia en haver iniciat el procés de recerca d'un comprador per a l'aerolínia, actualment sota administració extraordinària, una vegada que els tres comissaris designats com a gestors han rebut l'autorització del Ministeri de Desenvolupament Econòmic, i mentre dissenyen un nou pla de rescat, que podria estar llest el juliol que ve, per evitar-ne el tancament. En el text, signat dimecres pels tres comissaris, s'estableix que els interessats tindran fins al 5 de juny per manifestar el seu interès per l'aerolínia transalpina, ja siguin ofertes per adquirir tot el capital, alguns actius i contractes o per reestructurar-la.

El govern de Roma ja ha descartat la nacionalització d'Alitalia, declarada en fallida i sota administració extraordinària, i prioritza ara la venda de la que va ser l'aerolínia de bandera italiana, que ja perd dos milions d'euros al dia. Tot i això, l'executiu italià li ha concedit un préstec de 600 milions d'euros per tal de garantir-ne les operacions.

El deute acumulat de l'aerolínia italiana puja actualment a uns 3.000 milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]