Economia

Zapatero vaticina que la bona dada de l'atur del maig tindrà continuïtat al juny

El president espanyol assegura que el descens del 0,6% al conjunt de l'Estat "ha trencat totes les previsions"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha augurat aquest divendres que la "positiva" evolució de l'atur al maig tindrà continuïtat al mes de juny.

Zapatero, en declaracions a TVE, ha reiterat que la caiguda de la desocupació al maig (un 0,6% al conjunt de l'Estat) és una dada "encoratjadora", que "ha trencat totes les previsions", ja que els experts esperaven un increment de l'atur registrat d'entre 30.000 i 40.000 persones arreu de l'Estat.

Preguntat per si comparteix les declaracions del ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, segons el qual la dada de l'atur del maig suposa "el principi de la fi de la crisi", Zapatero ha emfatitzat que el ministre és un "gran economista" i, tot seguit, s'ha limitat a oferir la seva visió sobre les estadístiques de la desocupació.

En els últims 30 dies, 221 persones apuntades a les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) han deixat de formar part de les llistes de l'atur a Catalunya, i això ha fet reduir el còmput total en un 0,04% l'últim mes.

Ara bé, si en comptes d'analitzar les dades de l'últim mes es té en compte l'evolució interanual –és a dir, com estava el mercat laboral en aquest mateix mes de l'any passat–, les dades indiquen que aquest maig hi ha un 65,4% més de persones sense feina que el maig del 2008.

En termes absoluts aquest percentatge es tradueix en 199.794 aturats més en dotze mesos, fins a un total de 505.041 desocupats.

El cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut que l'evolució de l'atur demostra que les mesures del govern necessitaven el seu temps per arribar al teixit econòmic. "Han trigat tres mesos a arribar, però estan arribant i es notaran", ha subratllat.

Cal recordar que tant els sindicats com els experts d'Esade i l'IESE han indicat que les xifres del mes de maig es deuen a l'inici de la temporada d'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.