Economia

Velcro presenta un ERO temporal al 75% de la plantilla d'Argentona

La multinacional tèxtil Velcro ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a 221 dels 284 treballadors de la fàbrica d'Argentona (Maresme), el que representa un 75% de la plantilla. Segons aquest expedient temporal, els treballadors d'oficines i de producció tèxtil només treballarien tres dies a la setmana durant el pròxim any, mentre que la direcció i la secció de producció de plàstics no es veurien afectades. El comitè d'empresa tem que aquest ERO sigui només el preàmbul d'un seguit d'acomiadaments, que es puguin anar succeint durant la vigència de l'expedient temporal. Per això han demanat a l'empresa que es comprometi a mantenir els llocs de treball, cosa que encara no ha fet.

Els sindicats i el comitè d'empresa consideren que l'ERO que ha presentat l'empresa és 'injustificat'. El secretari del comitè d'empresa, Marc Arbonés (CCOO), reconeix que la producció ha caigut un 50% en el darrer any, passant de 400.000 metres a 200.000 metres diaris, però assegura que la mida de l'actual plantilla és l'apropiada per tirar endavant l'empresa.En aquest sentit, UGT ha explicat a través d'un comunicat de premsa que, des de l'any passat, Velcro ha anat pactant de forma individual una cinquantena d'acomiadaments 'improcedents'. Ara, l'empresa tampoc no vol garantir la continuïtat dels treballadors afectats per l'expedient temporal, tal i com se li reclama des del comitè.La presidenta del comitè d'empresa, Rosalia Pérez (USOC), assegura que els treballadors estan disposats a acceptar l'ERO 'si se'ls garanteix la seva continuïtat'. Pérez detalla que l'expedient temporal afecta els treballadors d'oficines i de producció tèxtil, mentre que exclou la secció de producció de plàstics i la direcció de l'empresa.Segons aquest expedient, se suspendria, durant 120 dies, la feina de 221 treballadors. És a dir, que la part de la plantilla afectada per l'ERO només treballaria tres dies a la setmana en el termini d'un any. Empresa i treballadors s'han de trobar el pròxim dijous i, divendres, hi ha prevista una trobada de les dues parts amb la Inspecció de Treball.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.