Economia

El govern aprova, amb limitacions, l'ERO d'Estampacions Sabadell

Ocupació

El govern ha autoritzat Estampacions Sabadell (Essa) a aplicar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal a la seva planta de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental), encara que aquest tindrà una durada de dos mesos, en comptes dels sis que plantejava la companyia.

D'aquesta manera, l'ERO afectarà 280 treballadors, la meitat de la plantilla, durant els mesos de febrer i març d'aquest any, segons ha informat avui el sindicat CGT.

Això suposa una retallada important a l'ERO plantejat per l'empresa, dedicada a la fabricació de components per a l'automòbil, que pretenia aplicar l'expedient durant un període de sis mesos, entre el febrer i el juliol del 2009.

Els treballadors afectats per l'ERO, que no podran sobrepassar els 45 dies sense treballar, cobraran la desocupació "sense cap tipus de compensació" durant el temps en què estiguin inactius.

Està previst que avui se celebri una assemblea de treballadors a la porta de l'empresa per informar de la situació actual i decidir "algun tipus de mobilització".

La plantilla d'Essa ja havia advertit que si la Generalitat aprovava l'ERO no descartava fer una vaga indefinida contra una mesura que considera injusta i "abusiva".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.