Economia

la candidatura d'ascó al magatzem de residus

Zapatero diu que Zarra és l'opció “preferent” per rebre els residus nuclears

El president del govern estatal invoca, però, la col·laboració del govern de Camps abans de prendre una determinació definitiva

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va referir-se ahir per primer cop al destí del polèmic magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears, a què aspira Ascó. Zapatero va validar amb matisos la primera opció de l'informe tècnic que va presentar el Ministeri d'Indústria, el municipi valencià de Zarra, que superava per molt poc el candidat riberenc. Així, va admetre que Zarra és el “lloc preferent” per a l'MTC, però que aquesta opció requereix la “col·laboració institucional” del govern valencià i de les autoritats locals. “Amb aquest objectiu està treballant el ministre d'Indústria i quan haguem finalitzat aquesta tasca, adoptarem la decisió”, va afirmar.

Les seves declaracions no van caure gens bé ni en el si del govern de Camp ni en el moviment opositor a la candidatura valenciana. La portaveu de l'executiu, Paula Sánchez de León, va demanar a Zapatero que no “traslladi la responsabilitat d'una cosa que incumbeix al govern”. “És lamentable que Zapatero parli ara de col·laboració institucional, quan ha perjudicat els interessos de la comunitat valenciana amb les seves decisions unilaterals”, va afegir. La plataforma contrària, per la seva banda, va recordar a Zapatero el rebuig institucional i social a l'MTC per a Zarra. “És un clam unànime en tota la comarca de la Vall d'Aiora i en les limítrofes d'Albacete”, van expressar en un comunicat, on també recorden que, ara sí, les Corts valencianes van votar fa poc una resolució en contra d'instal·lar el cementiri nuclear a Zarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.