El govern mirarà amb lupa els ERO que Ercros i la multinacional BIC volen presentar

El govern es posarà en contacte amb la direcció d'Ercros i de la multinacional francesa BIC si aquestes presenten finalment un expedient de regulació d'ocupació (ERO). Ho va dir ahir la consellera de Treball, Mar Serna, que va assegurar que abans d'autoritzar els ERO s'analitzaran rigorosament les causes, tot i que en el cas d'Ercros l'expedient es presentarà al Ministeri de Treball. Serna va fer aquestes declaracions en el primer dia del V Congrés de la Federació d'Indústries Afins (FIA) de la UGT, que se celebra a Tarragona.

Per la seva banda, el secretari general de FIA-UGT, Antonio Deusa, preveu que en els pròxims mesos sorgeixin casos semblants al del grup químic Ercros, que preveu acomiadar 410 treballadors a tot l'Estat. La crisi ja afecta el sector químic i, segons Deusa, Catalunya és un dels territoris més castigats, ja que concentra gairebé el 44% de la indústria química.

Serna va demanar als empresaris de la química que afrontin la situació de crisi econòmica respectant els drets dels treballadors i optant per la qualitat de la seva ocupació. En aquest sentit, el secretari general de FIA-UGT, Antonio Deusa, va dir: «Les mesures per pal·liar els efectes de la crisi no han de passar sempre per la supressió de llocs de treball.»

Manifestació a Flix

El comitè d'empresa de la planta d'Ercros a Flix ha convocat per avui la primera de les mobilitzacions contra el pla d'ajust. Els treballadors es concentraran al migdia a la porta de la fàbrica, des d'on començarà una manifestació fins a l'ajuntament. El pla d'Ercros ha creat incertesa entre la plantilla, ja que la falta d'inversions a les instal·lacions els fa preveure que hi haurà més de 51 acomiadats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.