ESSA Palau retira l'ERO de 223 operaris i la plantilla suspèn la vaga

L'assemblea de treballadors de la fàbrica a d'Estampaciones Sabadell a Palau-solità va aprovar ahir al migdia el principi d'acord a què havien arribat de matinada la direcció i el comitè. L'empresa es va comprometre a retirar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) d'extinció de 223 contractes que havien presentat al Departament de Treball i els treballadors, per la seva banda, van acceptar la suspensió de la vaga que havien iniciat dijous de la setmana passada.

A canvi, les dues parts s'han emplaçat a negociar un pla social abans del 10de setembre. L'empresa manté la intenció de retallar llocs de treball, però explorarà la manera de fer-ho amb el màxim de baixes voluntàries incentivades i prejubilacions per ajustar la plantilla a les necessitats productives actuals. El comitè d'empresahavia insistit en aquestes mesures, igual que en la conveniència d'ajornar les converses fins després del període de vacances. Les parts s'han compromès a mantenir un clima de pau social mentre es negocia el pla.

Tornada a la feina

Els treballadors del torn de tarda van reprendre la feina ahir mateix a la tarda, a partir de les 16.00 h, després que la setmana de vaga i els dies previs de bloqueig de mercaderies haguessin complicat el subministrament de peces d'automòbils a les factories de Seat i Nissan.

En les últimes setmanes, la plantilla havia rebut mostres de suport dels ajuntaments de Palau-solità, Santa Perpètua i Sabadell, on resideixen bona part dels treballadors. Ahir a la tarda, la direcció comarcal d'ICV va celebrar l'anunci de la retirada de l'ERO. La vicepresidenta del partit i portaveu a Sabadell, Carme Garcia, va «felicitar CCOO per l'acord, ja que han aconseguit que 223 famílies plantin cara a la crisi», i va reiterar que «per evitar situacions semblants cal que tothom s'esmerci a desenvolupar un altre cop el teixit industrial de Sabadell».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.