Economia

L'atur torna a repuntar en gener a l'Alcoià - el Comtat

Continua la tònica general registrada després del període de nadal i reis en el que es va crear ocupació de caràcter temporal

L'atur va tornar a augmentar al darrer mes de gener en 64 persones en les comarques de l'Alcoià i El Comtat seguint la tònica general registrada després del període de nadal i reis en el que es va crear ocupació de caràcter temporal. Després de l'augment, l'atur comarcal se situa en 17.889 desocupats.

El principal increment es va registrar a Alcoi amb 157 nous aturats, mentre que en la part contrària a Ibi va baixar en 83 persones, 40 a Castalla, 11 a Muro i 4 aturats menys a Banyeres de Mariola com a xifres més significatives.

La central sindical UGT fa una valoració negativa d'aquestes dades, malgrat que l'increment no haja estat tan acusat com al gener de l'any anterior. En aquest sentit, el secretari comarcal Ismael Senent denuncia que «l'atur no baixa realment, encara que ho faça estadísticament i és degut a l'efecte descoratjament, pel qual molts treballadors no confien en trobar ocupació i no s'inscriuen en les llistes». El dirigent sindical també fa referència a qüestions com l'exclusió dels aturats que acudeixen a cursos de formació, dels sol·licitants de treball a domicili, de la jornada reduïda o dels estudiants menors de 25 anys.

Per altra banda, UGT denuncia el fet que s'estiga destruint ocupació fixa i a temps complet per una ocupació eventual i a mitja jornada, aspecte que precaritza el mercat de treball». El sindicat ressalta la necessitat de crear ocupació de qualitat per eixir de la crisi, puix és un error recolzar el model de baixos costos salarials i mà d'obra barata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia