Economia

L'IPC va baixar un 0,3% al febrer i situa la inflació interanual en -0,5%

Al conjunt de l'Estat espanyol, l'index de preus de consum cau el 0,8% pels carburants i els aliments

L'índex de preus de consum (IPC) va baixar un 0,3% a Catalunya en el mes de febrer respecte al mes anterior i va situar la inflació interanual en el -0,5%. segons les dades que ha donat a conèixer aquests divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt de l'Estat espanyol, la inflació interanual va baixar el 0,8% al febrer, principalment a causa del descens del preu dels carburants i dels aliments i begudes no alcohòliques. La caiguda de l'IPC de febrer és cinc dècimes més que la registrada al gener, quan la taxa negativa va ser del 0,3%.

Els grups amb més influència en el descens van ser els del transport (que va disminuir la seva taxa gairebé tres punts fins situar-se al 4,7% negativa) i els aliments i begudes no alcohòliques (amb una variació positiva del 1,3%, vuit dècimes menys que el mes anterior).

També va destacar en aquesta evolució la pujada dels preus dels llegums i hortalisses fresques, menor que la de l'any passat, així com la baixada dels preus del peix fresc i les fruites fresques, més grans que les registrades el 2015.

Tot i la baixada de la taxa anual de l'IPC, va pujar la taxa de comunicacions, la variació va ser del 2,7%, un punt i mig per sobre de la del mes anterior.

La taxa de variació anual de la inflació subjacent (índex general sense aliments no elaborats ni productes energètics) va augmentar una dècima fins a l'1%.

En comparació mensual, l'IPC es va situar en una taxa negativa del 0,4% al febrer respecte al mes precedent.

Entre els grups amb major repercussió negativa van destacar habitatge, transport, vestit i calçat, i aliments i begudes no alcohòliques.

La taxa anual de l'IPC va disminuir en totes les comunitats autònomes, especialment a Castella-la Manxa (taxa negativa del 1,4%), Andalusia (1% negativa) i Múrcia (0,9% negativa), amb baixades de 08:07 dècimes en els dos últims casos.

En canvi, Canàries va ser la comunitat que menys va disminuir la seva taxa anual, el 0,8% negativa, una dècima menys que la registrada al gener.

Així mateix, al febrer l'IPCH va registrar una taxa anual negativa de l'1% (sis dècimes per sota de la registrada el mes anterior), i una mensual negativa del 0,4%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]