Economia

Volkswagen vol impulsar sis fàbriques de bateries a Europa, però no confirma que una sigui a l’Estat

SEAT podria adaptar la planta d’El Prat per acoblar bateries elèctriques

El Grup Volkswagen preveu impulsar sis fàbriques de bateries a Europa el 2030. L’objectiu és assolir una capacitat de producció de 240 GWh anuals i expandir la xarxa pública de càrrega a escala mundial.

Les dues primeres fàbriques estaran ubicades a Skelleftea (Suècia) i Salzgitter (Alemanya). Més endavant, el grup preveu començar a produir en una planta al sud d’Europa, tot i que no ha especificat si aquesta s’ubicarà a Espanya, al sud de França o a Portugal, deixant en l’aire l’anunci del govern espanyol d’impulsar una fàbrica “a prop” de Martorell.

La fàbrica operada actualment pel grup a Alemanya produirà aquests tipus de bateries a partir de 2025 i desenvoluparà innovacions en el procés, el disseny i la química. Les dues fàbriques tindran fonts de subministrament d’energia renovable i una capacitat de producció de 40 GWh anuals

D’altra banda, en el cas que finalment es produeixin vehicles elèctrics del Grup Volkswagen a l’Estat, SEAT podria ampliar el centre de components ubicat a El Prat de Llobregat i convertir-lo en una planta per acoblar bateries elèctriques. Les bateries posteriorment viatjarien per tren fins a Martorell per ser instal·lades en els nous models de vehicles elèctrics.

L’empresa també està treballant amb els seus empleats per formar-los en matèria d’electrificació en el centre de Martorell, dins del seu pla per fabricar cotxe elèctric.

En el marc de la feina del Grup Volkswagen i SEAT per rellançar la indústria espanyola de l’automòbil, les dues companyies han signat un acord amb Iberdrola per reforçar l’aposta per la mobilitat elèctrica i impulsar l’electrificació a l’Estat. L’acord signat aquest dilluns té com a objectius subministrar energia renovable en la cadena de valor del vehicle elèctric, així com desenvolupar i crear una xarxa d’infraestructures de recàrrega pública.

L’acord contempla el subministrament d’energia renovable a les instal·lacions del Grup Volkswagen a la Península Ibèrica i converteix Iberdrola en el soci energètic de referència. L’aliança, extensible a altres països, contempla també el subministrament d’energia amb garanties d’origen renovable i altres solucions energètiques als clients del grup i la xarxa de concessionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia