Economia

Els escombriaires de Figueres defensen les seves raons

Uns 70 treballadors van manifestar-se ahir davant l’ajuntament contra la “doble escala salarial” i contra la “pèrdua de drets”

Avui al matí es farà la última reunió que pot evitar la vaga indefinida

Treballadors de la recollida d’escombraries, de la neteja viària, de l’enllumenat públic i de la jardineria de Figueres es van manifestar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament de Figueres per “un conveni digne i unitari”, també pel “manteniment de les condicions de treball” i contra “la doble escala laboral i la pèrdua de drets”. La convocatòria va aplegar una setantena de treballadors dels diversos serveis de la ciutat que van cridar contra el vicealcalde i conseller delegat de Fisersa, Pere Casellas. “Casellas dimissió!” , van insistir des de la plaça.

L’Associació Comerç Figueres, per altra banda, va mostrar-se contrària a la vaga d’escombriaires en una carta pública que el seu president, Frederic Carbó, va fer arribar a tots els associats i va mostrar a les xarxes socials.Carbó assegurava que “Figueres no es troba ara en la seva millor plenitud per permetre’s una vaga” d’aquest tipus i va remarcar que , sobretot ara, cal “una ciutat endreçada, per als vianants, cívica i neta”. Comerç Figueres es va reunir amb el sindicat CCOO, un dels convocants de la protesta, la setmana passada i ahir va fer pública la seva opinió. “Comprenem que tothom persegueixi millores en les seves condicions salarials, però seguim creient que aquest no és el moment.” “Aquest juny les comarques gironines rebem només un 25% dels turistes estrangers que venien el juny del 2019 i l’hospital de Figueres es troba col·lapsat”, apuntava el president Carbó. Aquest matí, els sindicats convocants de la vaga, CCOO i Co.Bas, es reuniran amb el representats patronals a la seu del Departament de Treball de Girona, amb la idea de trobar un punt d’entesa que faciliti la desconvocatòria de la vaga.

LA DATA

10.08.21
Vaga.
La convocatòria de vaga és per avui mateix a les 9 del vespre, si no es desconvoca abans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia