Esports

La selecció catalana de Bowling debuta al Mundial sub-23

Esports

La selecció catalana de bitlles va participar divendres a última hora de la nit (hora catalana) a la sessió inaugural del Mundial Juvenil sub-23 de Bowling, que es disputa aquest cap de setmana al boradwalk Entertainment Center d'Orlando (Florida, EUA). Durant aquest dissabte els equips masculí i femení participaran en la primera ronda de la competició.

El conjunt catalá està format per Meritxell Sánchez, Vanesa Artacho, Àlvar Cardona, Hèctor Roca, Axel Guimó i pere Martí, dirigit per José Ignacio Estevez i Roser Romero. És la primera participació de Catalunya en un mundial, una participació acompanyada d'una certa polèmica, ja que la federació espanyola es va retirar de la competició per evitar coincidir amb la catalana.

Les 58 federacions participants en el campionat han participat en la cerimònia d'inaguració, on segons ha explicat Roser Romero, gerent de la federació catalana de Bitlles, cada federació ha desfilat "sota la seva bandera". La jugadora Meritxell Sánchez ha declarat a l'AVUI.cat, hores abans del seu debut en el mundial l'existpencia "d'un alt nivell" per part de tots els participants.

Pel que fa al fet que Catalunya hi participa sota la seva pròpia bandera i no com a part d'Espanya, Roser Romero assegura que "tot i que ens ho pregunten, els esportistes no tenen cap problema amb el fet que participem com a Catalunya", al temps que recorda que va ser la federació espanyola la que va decidir absentar-se del Mundial "tot i que va fer un campionat classificatori i ha deixat els jugadors sense poder participar".

En la competició és disputaran tres proves, individual, parelles i equips. La selecció catalana viatja amb el suport de la Secretaria General de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el patrocini de Sweetrade Europe, S.L.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.