Esports

Una qüestió de dignitat

Seleccions Catalanes. El cas del Bowling

Han decidit tirar pel dret. Cinc clubs catalans de bowling, un de la Divisió d'Ho-nor femenina i quatre de la Primera Divisió masculina, han abandonat les mencionades competicions estatals farts d'un "menyspreu de la Federació Espanyola que ara ja era mala fe", en paraules de Joan Ricart, president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB). I no es descarta que aquest camí el segueixin els altres 11 clubs catalans que competeixen en unes categories estatals que, si es confirma, perdria el 44% dels equips.

De moment els que han plegat són el Límit (Barcelona), de la Divisió d'Honor femenina, i Sitges Bowling Club, el Mediterrània (Barcelona), el Seven 3 (Sant Esteve Sesrovires) i el Sweetrade (les Franqueses), pel que fa a la Primera masculina, categoria que s'ha aprimat de cop al 50%.

La gota que ha fet vessar el vas ha estat un canvi de seu de competició. Les Lligues estatals de bowling es juguen en quatre concentracions dels equips en quatre ciutats, per abaratir despeses. A l'agost la Federació Espanyola (Febolos) va establir un calendari, referendat per dues circulars més de la mateixa Febolos, que després ha estat alterat "fora del conducte habitual, que és la comissió delegada; han estat decisions del president José Luis Boto", explica Ricart.

Busquen dividir
Els canvis, a més, han estat sempre en perjudici dels equips catalans, que s'han trobat amb desplaçaments més llunyans quan ja tenien reserves fetes, i de la Federació Catalana, que és l'encarregada de contractar les instal·lacions on es competeix.

Més encara, és la mateixa Febolos qui no amaga que la seva actitud és de venjança. En un burofax, que forma part de la documentació creuada entre Madrid i Barcelona i a la qual ha tingut accés l'AVUI, la Federació Espanyola afirma amb relació als sobtats canvis de seu que "la Federación Catalana ha iniciado un proceso de separación, perjudicando gravemente al deporte de los bolos de todo el territorio español, por lo que intentamos compensar al máximo esta falta de solidaridad y apoyo que desde la Federación Catalana se está teniendo con el resto de España".

Cal recordar que la FCBB no només ha generat el precedent de ser admesa en la Internacional malgrat ser-ne membre l'Espanyola, sinó que ha aconseguit una sentència del TAS confirmant que això no suposa cap problema jurídic. "Davant les derrotes a la justícia, ara intenten enfrontar la Federació Catalana amb els clubs, perjudicant-los econòmicament i dient que és per culpa nostra", explica Ricart. "La resposta dels clubs demostra que no podran". En aquest sentit, cal dir que la Febolos rep assessoria jurídica per part de l'advocat Marcos de Robles Miralbell, assessor jurídic de la FCBB fins fa un any.

La intenció inicial dels 16 clubs catalans de categoria estatal, amb relació a abandonar les competicions, era esperar la celebració de l'assemblea general de la Febolos per copsar l'ambient, però la cita encara no té data. I alguns no han volgut esperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.