Esports

Mercat descontrolat

Dimecres s’obre el període per fitxar i tot fa pensar que se superaran els 2.308 milions d’euros invertits fa dues temporades. El Madrid lidera de moment les compres amb Kaká i Ronaldo

Cordin-se els cinturons i respirin, perquè dimecres que ve s’obre de forma oficial el mercat de fitxatges 2009-10 amb totes les cartes a favor per batre qualsevol registre imaginable. Fa dues temporades els clubs de les cinc grans Lligues europees –Anglaterra, Espanya, Itàlia, Alemanya i França– van fer el desemborsament més alt de la història, en gastar-se 2.308 milions d’euros en traspassos, una xifra que no es va fonamentar en una inusitada sobrevaloració dels jugadors, sinó en l’abundant nombre d’operacions dutes a terme.

Però aquesta campanya apunta a la bogeria més absoluta atesos els precedents (veure el complement adjunt) i després que Florentino Pérez obrís el joc dipositant en mans de dos poderosos com el Manchester United i el Milan els 161 milions d’euros dels traspassos de Kaká i Cristiano Ronaldo. Mig Europa tremola i l’altra meitat es frega les mans davant el famós efecte dominó. No seran, però, els únics que mouran fitxa, perquè el Chelsea, el Manchester City, el Tottenham i l’Inter tenen les seves armes preparades.
El Barça, mentrestant, amb l’equip ja fet, no té la pressió de tancar un gran traspàs i deixar-s’hi una quantitat exagerada.

Manen els davanters
Una dada important que alimenta la tesi del rècord, a diferència de campanyes anteriors, en què van prevaler els traspassos de migcampistes i defenses, és que el mercat de fitxatges d’aquest any té un color clar: el dels davanters, o el que és el mateix, la salsa del futbol, l’espectacle i el gol, i tot allò que comporta en concepte de màrqueting i diners, molts diners. Ronaldo i Kaká ja són al sac blanc, però Ribéry, Benzema, David Villa, Eto’o, Tévez, Ibrahimovic, Robben, Robinho, el Kun Agüero, Forlán o Fernando Torres poden ser els protagonistes de noves operacions de gran volada.

Amb Eto’o a mig pas de fitxar pel City –30 milions d’euros és la xifra que es diu que podria costar el traspàs del camerunès–, el primer punt d’atenció són els moviments de Villa al seu retorn de Sud-àfrica. L’asturià ja ha manifestat que aquesta setmana haurà de quedar aclarit el seu futur. Barça, Chelsea, Manchester United i Reial Madrid esperen guanyar amb les seves cartes el concurs d’un dels jugadors més valorats d’Europa.

Els equips britànics són els que han apostat més fort pel Guaje, però l’internacional espanyol ja ha avisat que la seva intenció és quedar-se a la Lliga. Des de Madrid se’l veu més a prop del Barça després que es trenquessin les negociacions entre el València i Florentino, que a més té el complicat front del Bayern per aconseguir els serveis de Ribéry. Com dèiem, el francès és un altre d’aquests jugadors cobejats pels clubs grans i que en qualsevol moment poden suposar un moviment que desfermi els traspassos en cadena.

Presentació de Kaká
Dimecres vinent comença el ball de fitxatges i, a manera de presentació, hi haurà la sortida a escena del madridista Kaká. La presentació del brasiler serà demà mateix a les 20.30 hores al Santiago Bernabéu. Un horari prime time poc habitual orquestrat per Florentino per tal que l’acte pugui ser retransmès en directe a tots els racons del món.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.