1a divisió

L'AFE es planta i convoca vaga per als dos primers partits

El futbol s'atura. El sindicat dels futbolistes protesta i exigeix mesures per combatre els deutes que molts dels clubs de la lliga estatal tenen amb un alt percentatge de futbolistes

La falta d'acord sobre el nou conveni col·lectiu que havia d'haver segellat l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha desembocat en la decisió del sindicat de convocar una vaga que paralitzarà el campionat les dues primeres jornades de lliga a primera i segona divisió previstes per als dos últims caps de setmana d'agost.

Luis Rubiales, president de l'AFE, va manifestar que no es tancava en banda a un possible acord amb la patronal, sempre que respongui a les exigències dels futbolistes, que demanen mesures de caràcter preventiu, entre les quals permetre als futbolistes rescindir de manera unilateral els seus contractes en el moment en què un club acumuli tres mesos de deute amb els jugadors. “Estem a la cua d'Europa pel que fa al conveni col·lectiu”, va manifestar Rubiales, que no va dubtar a denunciar com a “insuficient” l'acord “unilateral” adoptat per la LFP el dia 3 d'agost per crear fins al 2015 un fons per garantir els deutes salarials dels jugadors de clubs en concurs, un fons que, segons els seus arguments, és insuficient per cobrir els deutes d'aquest any i els que es generin després.

“Els futbolistes ens hem unit i hem dit que ja n'hi ha prou. Hem pres la decisió ferma, unànime i responsable de convocar vaga. La lliga no s'iniciarà fins que no se signi un nou conveni col·lectiu”, va afirmar Rubiales, que va rebre el suport de 110 futbolistes en la convocatòria davant els mitjans de comunicació. “Puc assegurar que no es jugarà”, va manifestar també de manera taxativa i contundent el capità de la selecció estatal, Iker Casillas.

La LFP discrepa

El president de la patronal, José Luis Astiazarán, va manifestar per la seva banda que l'AFE “no té motius en aquests moments per convocar la vaga”, per la qual cosa no troba sentit a la postura de força del sindicat i va recordar els avenços en la negociació, com ara aquest fons de garanties i el control econòmic dels clubs. “Continuarem buscant fórmules”, va manifestar, confiat en la resolució final del conflicte. Menys optimista es va mostrar el seu secretari general, Carlos del Camp, que va acusar l'AFE d'esgotar “el diàleg”.

UNANIMITAT

110 futbolistes donen suport al discurs de Luis Rubiales, el president de l'AFE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.