Futbol català

Madurant una nova seu

Si res no es torça, el Girona podrà disposar per fi d'un camp d'entrenament que es converteixi en fix –o com a mínim habitual– per al primer equip, i amb l'avantatge que serà a Girona i evitarà tants desplaçaments. El lloc trobat és al puig d'en Roca, a la part nord de la ciutat –prop de la residència geriàtrica amb el mateix nom–. No serà imminent perquè, a part que s'han d'enllestir els tràmits burocràtics, el terreny s'haurà de refer de dalt a baix.

Dos convenis

El camp és de titularitat del Departament de Benestar Social, i ara la Generalitat i l'Ajuntament estan tramitant un conveni de cessió. “Un cop firmat, ja es podrà procedir a l'acord entre l'Ajuntament i el club. Tothom hi està d'acord”, explica la regidora d'Educació i Esports. El procés, però, vol temps. “Un cop tancat el conveni, faltaran més passos. Hi ha una tramitació que no podem obviar, tot i que seria desitjable que estigués enllestit per a la temporada que ve”, apunta la regidora. Òbviament, no entrarà cap màquina als terrenys fins que no estigui tot resolt i firmat.

El camp està en desús des que la Penya Doble Set va deixar de jugar-hi, i totes les instal·lacions presenten un estat gairebé ruïnós. La idea és que el Girona assumeixi el cost de l'obra i que decideixi si, a més de posar-hi gespa, preveu ampliar el terreny de joc. O si pretén actuar també en els vestidors, que estan malmesos. A més dels entrenaments del primer equip, podria anar-hi el filial o fins i tot la base.

En funció del projecte pel qual opti, el pressupost s'inflarà més o menys, però en qualsevol cas la inversió és alta. Com a contrapartida, el Girona s'assegurarà un període de concessió d'ús de 15 anys. Haurà d'assumir, també, el manteniment de les instal·lacions. “Té un cost per al club i també per a l'Ajuntament, pel que fa a taxes i impostos”, aclareix Muradàs. També hi ha bona voluntat davant la petició de Benestar Social que la mainada que hi anava a jugar pugui continuar fent servir les instal·lacions.

DOBLE CESSIÓ

La Generalitat tramita un conveni amb l'Ajuntament, que el cedirà al club

PER 15 ANYS

El club tindrà la concessió d'ús per 15 anys, però n'ha d'assumir l'obra i el manteniment
El Girona podrà utilitzar el camp del puig d'en Roca, que s'ha de refer del tot


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.