Futbol català

A quatre partits de la glòria

La baixa del paraguaià, pitxitxi amb 16 gols, minva la capacitat ofensiva del Girona, que inicia avui a Alcorcón una fase d'ascens trepidant

Marcar a Santo Domingo serà vital per a la tornada, diumenge

Han de ser quatre partits. Si són dos, voldrà dir que el Girona no haurà superat la primera eliminatòria, la que comença avui en un estadi maleït, Santo Domingo, on l'equip de Rubi ha de trencar com sigui la dinàmica perdedora de les seves visites (3-1, 1-0 i 4-1). Qualsevol d'aquests resultats complicarà l'existència dels gironins fins a uns límits insospitats, perquè no sempre serà festa a Montilivi ni es produirà una remuntada com la de l'últim enfrontament contra l'Alcorcón, amb tres gols en 25 minuts, que el mateix Rubi va qualificar de “poc normal”.

El Girona afrontarà la fase d'ascens amb problemes afegits. Mentre que l'Alcorcón no té baixes, ahir es va saber que Rubi no podrà disposar de Migue ni d'Acuña. La baixa del central era previsible, però la del paraguaià va ser com una galleda d'aigua freda. Ni tan sols va pujar al xàrter. “Si no tenim el Toro, tindrem altres coses. Ell ens dóna lluita i rematada, però Ion Vélez ens pot donar intel·ligència en les desmarcades. O Jandro i un petit, passada i velocitat a dalt”, va comentar el tècnic, que no vol que les absències desviïn l'atenció en un moment tan transcendental: “Els que jugaran són els millors”, hi va afegir. La realitat, però, és que sense Acuña (16 gols) ni Benja (11) el Girona ha perdut un percentatge molt alt del seu arsenal ofensiu. Al paraguaià, amb una estrebada als isquiotibials de la cama esquerra, se l'espera recuperar per a la tornada, que serà diumenge després d'un gir inesperat per part de la Lliga de Futbol Professional.

Amb trivot o sense?

La incògnita no es resoldrà fins que Rubi faciliti l'onze, que serà una horeta abans del partit, però tot està obert. Sobre el paper, la velocitat de Felipe a dalt podria fer més mal als centrals que tenir una referència com Vélez, però Rubi també es va referir a les banquetes, tant la de l'Alcorcón com la del Girona, com un “element fonamental” per capgirar o sentenciar el partit en un moment determinat. “En aquests moments, l'exigència és màxima i tothom arriba justet.” L'ombra del trivot també plana sobre Santo Domingo, si el que vol el Girona és contenir la voràgine ofensiva a la qual en moments puntuals l'Alcorcón sol sotmetre els seus rivals: “Ells tenen molt bones estones d'atac continu. No són els 90 minuts, però sí fases de 20 minuts on hem de saber patir. I després d'una estona, hi tornen, 10 o 15 minuts més.” Per no desgastar massa els mitja puntes en defensa, el trivot és una opció. Això implicaria l'entrada de Richy a l'eix fent parella amb Chus o amb Moisés (qui no jugués de central, ajudaria Tébar i Luso per davant de la defensa).

Rubi també es va referir a l'afició del Girona. “Ha anat de menys a més i ha estat molt a l'altura. Veure'ls a la graderia serà una motivació extra per a nosaltres”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.