El lector escriu

#TrioLaVida

Amb aquest nom, Salut ha posat en marxa, aquest octubre proppassat, una campanya per la prevenció del suïcidi que durarà tot el 2024. Com a psiquiatre, veig que una gran majoria de pares i educadors no pensen en què convé al seu fill, alumne o net. Tothom protegeix –ai, pobreta, ai pobret– i no els emancipen, i les criatures no tenen cap força per créixer, madurar, esforçar-se per aprendre, lluitar i acceptar contrarietats i obligacions. No confien en ells i pugen febles i irresponsables. A tercer de primària, cal tenir certa independència i confiança en un mateix, i si continuen sobreprotegits, d’adolescents seran ganduls, insegurs i dependents de totes les modes estúpides que el món els facilita. Aquesta és una de les causes (no vull que sigui l’única) que hagi augmentat el nombre de suïcidis en menors de 30 anys. Al Maresme, el 2021, els difunts d’aquest grup van augmentar fins a un 26,09% del total, i encara que no tots hagin estat infants sobreprotegits, cal pensar que, lamentablement, molts sí que acaben així.

Necessitem que els pares i també els professionals (metges, mestres, periodistes, pedagogs, psicòlegs...) canviïn aquesta moda de la sobreprotecció patològica que els psiquiatres d’infants com jo (que ja tenim una certa experiència) veiem molt clar i ens dol profundament perquè estimem les criatures.

Vilassar de Dalt (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]