Tirar pel dret sense manies i amb convenciment

La Fábrica és una entitat privada que promou diferents activitats culturals sobretot a Madrid. Des de fa un any té seu a Barcelona, en un intent de promoure intercanvis i també d'ampliar perspectives. Ara, des de la Fundació Contemporánea, han realitzat una enquesta anomenada Observatori de la Cultura per detectar les percepcions que tenen de la cultura una sèrie de personalitats de tot l'Estat que ocupen la direcció de museus, centres de creació o dirigeixen festivals. També s'ha enquestat creadors rellevants. Tot i tractar-se d'una enquesta que té com a valor més la qualitat de l'entrevistat que la seva ubicació en un determinat nucli social, de gènere o d'edat, el resultat permet una certa lectura de l'apreciació que es té a tot l'Estat de la intensitat cultural de Catalunya.

Tot i que una gran part dels enquestats que van respondre el qüestionari eren principalment de Madrid (de les 200 persones a les quals es va requerir la col·laboració només en van respondre una mica més d'un centenar), la visió que es té des del conjunt de l'Estat de la rellevància cultural de Catalunya és força positiva, que agafa més relleu en un moment en què hi ha un sentiment generalitzat que fa pensar que, tot i la nostra gran creativitat, no estem avançant el que caldria. Un cop més l'autoestima sembla ser un dels nostres punts febles. Però com queda palès en l'enquesta (a més de situar Barcelona com la primera ciutat pel que fa a la seva innovació cultural), quan a Catalunya tirem pel dret i fem el que creiem que hem de fer, els resultats són bons per nosaltres i, a més, obtenen reconeixement. La prova: la gran valoració que es té a l'Estat d'un festival com Temporada Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.