Opinió

opinió

‘Lucy in the sky with’ rotondes

Actualment a Olot tenim a la banda sud el moai regalat per l’illa de Pasqua

Impossible no escriure avui sobre una senyalística viària horitzontal apareguda a la capital de la Garrotxa, que és pura fantasia: una franja vermella pintada enmig de la rotonda que anomenem “de la Rodona” per assenyalar prioritat al pas de bicicletes, la qual des de l’aire conforma una estampa visual ben vistosa. Estètiques a part, la nova norma que està fent Olot mundialment famós sembla destinada a trencar el cap dels qui hem de circular-hi, dit en els dos sentits, el metafòric i el literal.

Resulta que la indicació ocupa, no la vora exterior que és on apunta el seny, sinó el carril central. Sí! Els cercles concèntrics es distribueixen de manera que l’exterior és gris; l’intermedi, el citat vermell, i l’interior torna a ser gris. Per tant, si vas sobre més de dues rodes hauràs de mirar-t’hi molt per no fer strike amb els ciclistes que s’hagin atrevit com tu a entrar-hi. I compte, que aquest bonic mandala està situat en un dels punts àlgids, que distribueix el pas d’una allau de vehicles a l’any dels quals 600.000 són camions d’alt tonatge. Ho heu llegit bé. Una infraestructura força petita, per cert, on a penes caben les bèsties de la carretera de 40 tones que ja havien de fer miracles per girar.

De veritat, no sé en quina mena de “Lucy in the sky with rotondes” viuen alguns. Jardinet curiós, el seu (que em disculpi Lennon), on ara emeto aquesta directiva perquè sembla prou enginyosa i ens farà quedar de moderns, mentre denego la col·locació de defenses vegetals a les voreres del tram vell de l’avinguda Sant Jordi, imprescindibles per contrarestar la perversió urbanística que és. En què quedem? Som valents per implementar una frikada i no per fer complir la velocitat legal de pas, o per eliminar semàfors innecessaris en favor d’uns bons i vistosos passos de vianants i un decreixement de la contaminació? A mi, aquestes contradiccions em descol·loquen.

Per tant, actualment a Olot tenim a la banda sud el moai regalat per l’illa de Pasqua, emprenyat per estar en un emplaçament ben estressant, i a l’extrem nord un modern geòglif estil Nasca que ja s’ha fet viral, i que ho tornarà a ser quan el foragitin les nostres forces vives terrenals. Que sigui aviat. I, si els d’aquí no ho volen fer, que els esperits benefactors del més enllà ajudin a posar ordre en tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]