Articles

Qui tem el CSN?

D'Avui.cat

L'anunci de la proposta de multa de fins a 22,5 milions d'euros per a la companyia que explota la planta nuclear d'Ascó ha provocat la reacció irada de les entitats ecologistes. Tot i que la xifra –el ministeri d'Indústria té l'última paraula– pot semblar important, Greenpeace assegura que la central l'amortitzaria en un parell de setmanes. El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) al·lega que l'incident no va provocar cap perjudici sobre les persones o el medi ambient.

Es fa difícil de creure que els efectes nocius d'una radioactivitat descontrolada durant mesos es puguin descartar amb tanta contundència, fent amb retard unes proves l'objectiu de les quals era tranquil·litzar l'opinió pública. Sobre aquesta qüestió es poden tenir dubtes. El que no admet cap dubte és que el Consell de Seguretat Nuclear no té cap mena d'influència sobre els gestors de l'energia nuclear, que es van permetre d'amagar la informació sobre l'accident i manipular les proves. Ningú tem el CSN. La pregunta és si hi ha la voluntat que sigui temut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.