Articles

A i B reflexionen

Quatre dies abans de la cita electoral de diumenge i tres abans de la jornada de reflexió de dissabte, dos vells amics, que anomenarem A i B, es troben per reflexionar sobre les seves intencions de vot.

A és un professional competent que ha estat sense feina els darrers mesos. No sense dificultats, ha aconseguit recuperar un petit lloc de treball, bastant mal pagat. Se sent com si comencés de nou, després de bastants anys de dedicació intensa. Ha passat per un període molt difícil, que li ha deixat un estat d'ànim de notable misantropia. No ha perdut la fe en la democràcia, però sent una profunda malfiança envers el poder i els qui l'encarnen. Diumenge no votarà. A és una persona pacífica i contrària a qualsevol protesta violenta. No li agrada gens que el titllin d'antisistema, però quan va veure la pancarta que els okupes havien penjat a l'antiga seu de Banesto a la plaça de Catalunya de Barcelona el 29 de setembre (“La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els partits ens menteixen, els sindicats majoritaris ens venen. A la merda!”) va pensar que coincidia bastant amb els seus sentiments.

B és un empresari del sector cultural, amb notable prestigi i llarga tradició familiar. De jove, va lluitar contra la dictadura i, de més gran, s'ha situat sempre a l'esquerra moderada. Igual que A, B ha votat a totes les eleccions, i sempre pel mateix partit. Diumenge ho tornarà a fer. Sap que el seu vot potser no serà el guanyador, però no vol abdicar del seu dret ni de la seva obligació cívica. B també està desencisat amb la classe política, però no comparteix el sentiment de desafecció que embarga A, i creu que en democràcia no existeix el buit, com va llegir l'altre dia en un article d'Antoni Puigverd. A és un demòcrata decebut i B és un demòcrata conseqüent, responsable i amb fe malgrat les decepcions.

La reflexió d'A i B no porta a cap acord. Tot i que mantenen el seu afecte, cadascun d'ells farà el que li diu el cor. B dipositarà el seu vot i A es quedarà a casa per primera vegada des del 1977. Diumenge serà un dia electoral en què difícilment cap dels dos experimentarà un orgasme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.