Articles

No malmeteu la mainada

Canal Disney i Telecinco emeten una sèrie titulada Patito feo, que no té res a veure amb la tendra rondalla d'Andersen, sinó al contrari. Diuen que el contingut està pensat per als adolescents, però les criatures la miren a partir dels 6 anys, cosa que ha provocat l'alarma dels pares afectats, com si ells no tinguessin l'aixeta d'obrir i tancar el televisor. En teoria la tenen, però es veu que no la saben fer servir.

La sèrie presenta una noia gens maca en oposició amb un grup de jovencelles dolentes però atractives. En algunes escoles, els docents han alertat sobre els valors negatius que transmet la sèrie i la influència que està tenint des de primària, sobretot entre les nenes. Burles, exclusions, pugnes, enganys, atributs malèvols susceptibles de ser imitats en els jocs i en les relacions personals. Influència perniciosa en l'alumnat més petit, però també en el més gran. Tot i que alguns dubten del poder de la televisió (per extensió, internet i videojocs) sobre les pautes socials, és de témer que sèries com el Patito feo fomentin una agressivitat per part de les noies que cada vegada és fa més present i que fins ara a penes s'havia detectat.

Alguns progenitors es sorprenen que un canal suposadament infantil i juvenil com és el de Disney ofereixi un producte d'aquesta condició i que també brinda Telecinco, cadena barroera i cobdiciosa per antonomàsia. El fet que Disney continuï idèntic camí demostra que l'objectiu és aconseguir audiència sense miraments. El benefici monetari s'imposa per sobre de tot escrúpol i de tot benefici moral, tal com es fa palès en les creixents estupideses i brutícies dels programes dits de teleporqueria. Essent que el diner es converteix, més que mai, en l'eix de les activitats humanes, els resultats no poden ser altres que els que estem obtenint.

Ara bé, no hauria d'estar permès de malmetre la mainada. Si els grans es deixen embrutir per certs espais televisius, és qüestió seva, però els petits són pasta tova on tot s'hi fixa sense oposició. Si els pares no ho impedeixen, per desídia o per lamentable impotència, l'autoritat pertinent hauria de fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.