Articles

La bèstia que porten dins

Els recents escàndols sexuals protagonitzats per dos polítics francesos fan palès que segles de civilització, traduïda en educació dels instints primaris, no han tingut efecte en ells. Ara la descoberta ha afectat els francs, i abans o després, homes públics o no d'altres indrets. Entre les bèsties, el zel obeeix a la propagació de l'espècie més que no pas al plaer, malgrat que la naturalesa, amb la seva saviesa, ho amaneix amb el delit per tal d'estimular l'acte reproductiu. Encetat el segle XXI de la nostra era, i transcorreguts encara més milers d'anys des del principi de la Història, alguns animals humans no poden sobreposar-se a llurs pulsions carnals. Maníacs sexuals, els diuen, i llencen per la finestra carreres polítiques, en alguns casos, i en tots, relacions de parella i de família.

També podria succeir que fossin víctimes de difamació, que determinades dones s'inventessin atacs sexuals per venjança, diners, interessos espuris. En aquest aspecte, cal reconèixer que els homes són vulnerables, víctimes fàcils d'acusacions que d'antuvi els embruten i que sovint costa desmuntar. És clar que alguns es guanyen a pols la mala reputació, amb un afer darrere l'altre. Fins i tot pot ser que ho duguin escrit a la cara. Qui ho diria, que Strauss-Kahn només té 62 anys? Sembla molt més gran. Tal vegada per la mala vida que ha dut?

No és qüestió de plànyer els posseïts per aquest impuls sexual incapaços de controlar. El cervell humà regeix les conductes, i com més desenvolupat està, més preval per sobre dels instints. És per això que les dones dels països avançats poden anar pel carrer lliurement, amb braços i cames i cabells al descobert, perquè la immensa majoria dels homes ja no són bèsties a l'aguait.

Acabem amb un apunt atribuït a Victor Hugo, i consti que no el porto a col·lació perquè també sigui francès. L'escriptor explicava que, en plena creació literària, deixava la taula de treball per anar a la cuina a tocar-li els pits a la cuinera, no a la seva dona. Tres segles abans, Montaigne havia proclamat que matrimoni i erotisme anaven separats. Grans homes, petites bestioles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.