Opinió

LA GALERIA

Votar és important

Diumenge hi ha en joc moltes coses, tant per als partits que volen trencar amb l'Estat, com per als que volen fer-se'l seu

Després de la trempada que van suposar les eleccions al Parlament, va arribar la destrempada generalitzada amb la marxa de les negociacions que havien de configurar govern i que ara mateix van al mateix ritme que el desdoblament total de l'N-II, per posar algun exemple. Vull dir que l'anterior campanya electoral va ser diferent de les últimes que havíem viscut i molt semblant a les que hi va haver després de la dictadura. La gent va tornar als mítings, es van omplir espai inimaginables com el pavelló de Fontajau, però tots els grans espais dels pobles i ciutats de casa nostra s'omplien quan hi actuava alguna de les formacions que es van presentar a les eleccions. Parlem de Junts pel Sí. Perquè es van ajuntar partits diversos sota una mateixa sigla nova, pels candidats independents que s'hi van presentar i pel caràcter de plebiscitàries que es va donar a aquelles eleccions. Amb l'actual campanya electoral, que arriba tres mesos més tard, no s'han reproduït les mateixes condicions. Cada partit va a la seva i encara que en alguns programes hi ha un bé comú i superior, com és el de la independència, la trempera no és la mateixa. Es pot entendre, certament, però ens equivoquem. Aquestes eleccions espanyoles són molt importants. Per a tots. Per als partits independentistes i per als partits unionistes. I fins i tot per als que no acaben de tenir clar què son i parlen de referèndums. És cert, mires cartells i no hi ha cares tan noves ni tan diferents, però el que està en joc és tan important com el 27-S. Ahir mateix el candidat Xuclà, de Democràcia i Llibertat, exhortava els gironins a deixar sense representació el PP, com ha passat durant tantes legislatures, i de retruc Ciutadans, que ell anomenava la seva marca blanca. Aquesta és una de les coses de què parlarem la nit del 20-D. A més de si Rajoy pot o no governar i el paper que els espera a Sánchez, Rivera i Iglesias, serà bo conèixer el pes del vot unionista a les comarques gironines. Però també saber si Democràcia i Llibertat, sigla amb la qual es presenta Convergència, torna a guanyar o no a Girona. El pes d'Esquerra, que aspira a fer-ho per primer cop. Saber com resistirà el PSC, aquell que fa set anys va obtenir tres diputats. La força d'En Comú, el pes real d'Unió... En fi, unes eleccions amb molt d'interès, força més que la campanya que les acompanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia