Opinió

Keep calm

La picardia

Segons un estudi de la Universitat de Nottingham, Alemanya encapçala els primers llocs en honestedat
i Espanya ocupa el darrer

Una investigació feta per la Universitat de Nottingham (Regne Unit) ha permès esbrinar que Espanya destaca com un dels països europeus on més s'enganya. On més es menteix. Un país on resulta beneficiós dir mentides, i un país on feta la llei, feta la trampa. Es creu també que és beneficiós davant de la corrupció generalitzada. L'estudi podria estalviar-se generalitzar. Cal tenir sempre present el dret a la presumpció d'innocència i creure, encara que sigui un xic demagògic, que qui la fa la paga, i que tard o d'hora els culpables corruptes sempre són enxampats.

Amb tot, no calen grans estudis per comprovar i saber que augmenta la picardia. Alemanya, segons l'estudi de la Universitat de Nottingham, encapçala els primers llocs en honestedat i Espanya ocupa el darrer.

En aquests moments afers de corrupció que afecten directament exdirigents polítics, els familiars del rei, la família Pujol i d'altres són ventilats als jutjats amb l'esperança que d'aquí a pocs mesos sabrem els veredictes. Veurem l'actuació de la justícia envers afers que tenen un ampli ressò mediàtic, i veurem també fins on els càstigs en els acusats espanten i poden animar altres presumptes corruptes a confessar les seves malifetes.

Lluny de tots els afers de corrupció actuals vistos als jutjats, l'estudi esmentat fa referència a la picardia. La diferència entre un espanyol i un alemany o un anglès a l'hora de dir mentides per al seu benefici. Posen com a exemple que mai ningú reconeix haver pagat diners al llauner amb euros negres i sense factura, i petits delictes que amplien el frau fiscal però que formen part del paisatge i del reconeixement que vivim en un país on ens agrada mentir perquè en el fons creiem que ens resulta més beneficiós i que no vindrà d'aquesta petita picardia, quan la Unió Europea ha estimat que la corrupció té un cost anual de 120.000 milions d'euros per als països europeus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]