Opinió

Keep calm

Dones grans, molt grans

Manuela Carmena farà pocs espectacles i molta política

Potser és perquè vaig viure en aquella ciutat durant uns anys, potser és perquè hi mantinc vincles emocionals, però el fet és que m'alegraré especialment el dia que es confirmi que Manuela Carmena serà la pròxima alcaldessa de Madrid. Carmena és una persona honrada que lluita des del franquisme, però que ha compatibilitzat la consciència política i social amb una carrera professional llarga i reconeguda. Amb una alcaldessa com Carmena, la derrota del PP es fa molt més profunda.

I és això el que suposa una autèntica renovació. El canvi veritable no és substituir un polític professional per un candidat més jove, sinó que persones experimentades aportin la seva vàlua i el seu compromís a la governança democràtica de les institucions. Un polític jove i, per tant, ambiciós mai no renova, només perpetua el sistema que l'ha posat allà.

Manuela Carmena farà pocs espectacles i molta política, n'estic segur. Als 71 anys també es cometen errors, però no pas a causa d'una hipertròfia de la vanitat, ni d'aquella sobreactuació que pretén fonamentar un lideratge futur. La pròxima alcaldessa de Madrid, que ha estat jutgessa durant molts anys, sap per experiència que, dins de les institucions, els canvis s'han d'impulsar més des de la perseverança que des de l'impuls.

Tinc enveja dels madrilenys, però encara en tinc més dels navarresos. Ells poden tenir com a presidenta Uxue Barkos, de Geroa Bai, una de les persones amb més força de voluntat que conec. El llibre en el qual explica la seva lluita contra el càncer es titula Contra viento y marea, la mateixa actitud que ha fet que aquesta periodista honesta i apassionada per la llengua basca hagi derrotat l'espanyolisme arnat i corrupte de la dreta provinciana i l'esquerra cínica que han manat, des de sempre, a Navarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia