Política

El futur fiscal general de l'Estat evita pronunciar-se sobre el procés

José Manuel Maza justifica en un acte a Barcelona que fer-ho ara “seria una temeritat”

Maza, de tendència conservadora, rellevarà Consuelo Madrigal, que va arribar al càrrec a finals de 2014

El futur fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha evitat pronunciar-se aquest divendres a Barcelona sobre el procés sobiranista amb l'argument que fer-ho ara “seria una temeritat”. El Consell de Ministres ha proposat aquest magistrat del Tribunal Suprem (TS) com a substitut de Consuelo Madrigal, que va cessar amb l'anterior executiu.

Maza ha ofert aquesta tarda una conferència a l'escola de negocis Esade i ha atès posteriorment els mitjans. Ha assegurat que assumeix el càrrec amb “sentit de la responsabilitat” però ha optat per la prudència davant d'alguns dels afers més espinosos que afrontarà en el seu mandat, com el paper de la Fiscalia davant el procés independentista.

En aquest sentit, ha reconegut que no té coneixement a fons de la qüestió catalana ara mateix, motiu pel qual “seria una temeritat” pronunciar-se ara. “Es poden imaginar que jo ara mateix no crec res, ni penso res, ni afronto res, perquè ara és més moment de silencis per a mi. I tots els problemes que se'm puguin plantejar, quan se'm plantegin, si és que se'm plantegen, hauré d'estudiar-los amb els equips corresponents i prendre decisions”, ha indicat.

“Començaria a donar molt mal exemple i molt mala imatge si m'atrevís a opinar ja sobre temes tan importants”, ha justificat.

El futur fiscal general, de tendència conservadora, haurà de gestionar el llegat de la seva predecessora respecte del procés sobiranista a Catalunya. Consuelo Madrigal, que va arribar al càrrec després de la dimissió d'Eduardo Torres Dulce al desembre de 2014, ha impulsat durant el seu mandat la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha donat continuïtat als casos de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers Ortega, Rigau i Homs per l'organització de la consulta del 9-N.

El nomenament de Maza es farà efectiu les pròximes setmanes, un cop el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) emeti un informe no vinculant i ell comparegui en comissió al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.