Política

L'exèrcit serà a l'Espai de l'Estudiant de Valls sense mostrar elements bèl·lics

CiU, ERC, la CUP i ICV pacten a darrera hora una moció en què fan costat al saló i per la pau

El consistori delega a altres administracions la presència militar

Ni carn ni peix. Els grups municipals de CiU, ERC, la CUP i ICV a l'Ajuntament de Valls van consensuar en el ple d'ahir, a darrera hora, una moció de suport a l'organització de l'Espai de l'Estudiant i, a la vegada, a la moció del Parlament de Catalunya per a la desmilitarització d'aquestes mostres. L'acord compromet l'Ajuntament de Valls a vetllar per al seu compliment “al més aviat possible” i també a demanar als organitzadors que no s'hi exposin “elements bèl·lics o que fomentin la violència”, seguint el Codi Ètic municipal que el govern va aprovar fa un parell de setmanes.

La teranyina de consideracions del text aprovat deixa patent, però, que els estudis militars tornaran a fer proselitisme en la pròxima edició del 9 i el 10 de març, tot i que es tindrà certa cura en la imatge que ofereixen. “No caiguem en l'engany, l'exèrcit tornarà i no podem estar satisfets”, va afirmar el regidor de la CUP Jordi Robert, que hi va afegir: “Potser encara serà pitjor, mostrant la seva cara amable.” La poca confiança en l'acord que s'havia assolit va quedar també palès quan, tot just acabar la sessió del ple municipal, la regidora de la CUP, Paloma Vicente, va piular a les xarxes socials: “La música i la jardineria, una de les principals tasques de l'exèrcit espanyol a l'Espai de l'Estudiant de Valls. Toma ya!

Malgrat l'acord del Parlament de Catalunya i el Codi Ètic de l'Ajuntament que regeix la cessió d'ús de les instal·lacions municipals, el portaveu d'ERC, Jordi Cartanyà, va insistir a assegurar que l'assistència dels Centres Docents Militars era una “competència d'altres administracions”. “A ERC trobem inapropiat la seva presència; una cosa diferent és com portar a terme aquesta voluntat”, va argumentar Cartanyà. “No em puc creure que no hi hagi una manera legal per aconseguir que no hi sigui l'exèrcit”, va replicar el cupaire Jordi Robert.

LA FRASE

No em puc creure que no hi hagi una manera legal per aconseguir que no hi sigui l'exèrcit
Jordi Robert
REGIDOR DE CRIDA PER VALLS-CUP

Fan una moció per fer complir les mocions

El sostre de mocions singulars que es presenten en el ple de Valls es va veure trencat amb escreix. Va ser amb el debat d'una moció per garantir el compliment de les mocions. “Qui controlarà que la moció que demana que es compleixin les mocions s'apliqui?”, va ironitzar el regidor de la CUP Jordi Robert, que malgrat tot va donar suport a la proposta de transparència formulada pel PSC i ICV que va tombar el govern de CiU i ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia