Política

opinió

Gibraltar

Tot indica que en els pròxims mesos Gibraltar serà notícia. En alguns moments fins i tot suplantarà l'aparició de Catalunya com a notícia quan sovint esdevé per a la premsa espanyola una mena de tema fix i diari. El Brexit inclou lletra petita sobre la Roca. Hi figura un apartat (punt 22) que diu: “Després que el Regne Unit deixi la Unió Europea, cap acord entre la UE i el Regne Unit podrà ser aplicat al territori de Gibraltar sense un acord entre Espanya i el Regne Unit.”

Per tant, i mira per on després de tants anys, Gibraltar no podrà gaudir d'estatus especial en les seves relacions amb la Unió Europea. A tots els efectes i amb totes les seves conseqüències “Brexit is Brexit”, com insisteix Theresa May.

Gibraltar oficialment és una base militar britànica. Un portaavions que pot quedar aïllat. Terra entre el sud d'Europa i el nord d'àfrica. Un lloc privilegiat del continent on es parla anglès amb accent andalús. Un lloc on existeix el tràfic de drogues per metre quadrat més important d'Europa. Una colònia anglesa que té els avantatges de la lliure circulació de persones prevista en el Tractat de Schengen. Un territori on els seus habitants fan tot el que els sembla perquè les normes i les autoritats els cauen molt lluny i l'autoritat del primer ministre, Fabian Picardo, només parla per l'ús intern del territori.

Malgrat la imatge que pugui tenir Gibraltar, el govern espanyol ha vist que amb el Brexit podria tenir l'oportunitat de quedar-se la colònia. Per cert, l' última que queda en sòl europeu. Des del govern espanyol es podria practicar allò del “solar és nostre”. Ciutadans de Gibraltar facin el que vulguin i pensin que el solar és nostre... Moltes idees quan Gibraltar ha de ser el que vulguin els seus ciutadans...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.