Política

Rouhani adverteix que les armes no requereixen cap autorització

El president iranià, Hassan Rouhani, va insistir ahir que l'armament de l'Iran, inclòs el seu controvertit sistema de míssils, és “pacífic i dissuasiu”, i que la República Islàmica combat el terrorisme i aporta estabilitat a l'Orient Mitjà. “No esperarem que ens autoritzin a fer proves amb míssils”, va advertir Rouhani als Estats Units en una roda de premsa ahir a Teheran, la primera des que va ser reelegit en les eleccions presidencials del dia 19 passat. Rouhani, que va descartar posar fre a la capacitat militar del seu país, també va indicar que, si l'Iran no tingués armes, n'hi hauria alguns que “cometrien algun error de càlcul”, en al·lusió a eventuals atacs contra el seu país.

Sobre la recent cimera de Riad de països islàmics i els Estats Units, va assegurar que “és simbòlica i no té valor polític” perquè, segons va dir, ni l'Aràbia Saudita ni els Estats Units han lluitat contra el terrorisme. El president iranià va defensar que ningú pot ignorar que la presència del seu país a la regió és el que pot dur “estabilitat i seguretat” a l'Orient Mitjà. Rouhani va dir que combatran el terrorisme a Síria fins al final i utilitzaran tota la seva capacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia