Política

congrés dels diputats

moció de censura

Mariano Rajoy supera la moció de censura

El Congrés rebutja el vot de censura amb els vots en contra dels 170 diputats de PP, C’s, UPN, FA i CC

La iniciativa rep el suport dels 82 escons d’Units Podem, ERC, Compromís i EH Bildu

Els 97 diputats del PSOE, PDeCAT, PNB i NC s’abstenen

No hi ha hagut sorpreses. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha superat la moció de censura presentada per Units Podem amb el suport de més de la meitat de la cambra espanyola.

La iniciativa només ha rebut el vot a favor de 82 diputats (Units Podem-En Comú Podem-En Marea, ERC, Bildu i Compromís); 170 vots en contra (PP) i 97 abstencions (PSC i PDeCAT). En canvi, els 170 escons controlats pel PP, Ciutadans (C’s), UPN, Foro Asturias i Coalición Canaria hi han votat en contra. Els 97 diputats restants (PSOE, PDeCAT, PNB i Nueva Canarias), s’han abstingut.

Una de les anècdotes de la votació ha estat l’error del diputat popular i cap del gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, que s’ha equivocat a l’hora de pronunciar el vot.

Tant el cap de l’executiu com el líder de Podem, Pablo Iglesias, que es presentava com a candidat a la presidència, han acabat la sessió ovacionats pels seus respectius diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]