Política

política

Sánchez i Rivera acorden treballar en un esborrany de reforma de Constitució

PSOE i C’s impulsaran a partir de la tardor una mesa de juristes que estudiï “amb tranquil·litat” les millores que es poden introduir al text

Els dos partits arriben a un preacord sobre diferents mesures de regeneració democràtica

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el president de Ciutadans (C’s), Albert Rivera, han acordat aquest dimecres crear un grup de treball format per juristes dels seus dos partits que a partir de la propera tardor comenci elaborar un esborrany de reforma de la Constitució espanyola.

En declaracions després de la trobada, la primera que han mantingut després que Sánchez ha recuperat les regnes del Partit Socialista, ha precisat que aquesta mesa redactaria “amb tranquil·litat” un “document o esborrany” que després es canalitzaria a través d’una comissió parlamentària, en aquesta legislatura o ja en la següent.

En aquest sentit, Rivera ha defensat que abans d’impulsar una reforma de la Constitució cal veure què es vol millorar. És per això que ha apostat per treballar primer sobre els continguts i veure després els mecanismes per implementar-los.

Rivera ha apuntat que a aquesta taula també podrien incorporar-se representants d’altres forces polítiques, si bé ha destacat que el PSOE i Ciutadans són els dos partits que porten als seus programes la reforma de la Constitució davant “els que no volen tocar res” i els que la volen “trencar”.

El líder de C’s també ha explicat que ha arribat a un preacord amb Sánchez sobre diferents mesures de regeneració democràtica que ja estaven contemplades al pacte d’investidura al que van arribar fa un any, com suprimir aforaments, suprimir el vot pregat, limitar els mandats presidencials i modificar la Llei electoral.

Sobre aquest punt, ha reconegut que ara cal acostar posicions amb PP i Podem, però ha avisat que no estan “ disposats a què el PP bloquegi una majoria àmplia”. “Amb el PP o sense el PP hi haurà una reforma electoral perquè els ciutadans puguin votar en les pròximes eleccions”, ha afirmat.

D’altra banda, Rivera ha assegurat que durant la conversa amb Sánchez no han parlat de mocions de censura ni governs alternatius al del PP, sinó de les reformes i de buscar “coincidències” entre les seves dues formacions.

“No ens hem quedat en la pantalla del bloqueig o de les censures, sinó en que és bo passar a la de les reformes”, ha dit.

En aquest sentit, ha celebrat que Sánchez li hagi garantit el suport dels socialistes a la llei dels autònoms impulsada per C’s.

La qüestió catalana també ha sortit a la conversa. Rivera ha constatat que al marge de les discrepàncies, com el fet que el Sánchez parli de “nació de nacions” i ell prefereixi “una nació de ciutadans iguals”, “els tres partits constitucionalistes”, en referència a PP, PSOE i C’s, “estem junts” en la defensa de la sobirania nacional espanyola i la Constitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]