Política

mitjans de comunicació

Wikileaks troba “molt sospitós” el suposat document de la CIA

Julian Assange alerta que la nota atribuïda a la CIA sembla “modificada o fabricada”

El director d’’El Periódico’, Enric Hernández, defensa que el diari reprodueix “text del comunicat” i “no necessàriament la tipografia”.

L’editor de Wikileaks, Julian Assange, ha alertat aquest dijous que el document publicat per El Periódico i atribuït a la CIA que avisava els Mossos d’un possible atemptat a les Rambles sembla “ modificat o fabricat ”.

Segons Wikileaks, un mitjà habituat a l’anàlisi de documents d’intel·ligència, el text conté “errors bàsics” com la utilització de cometes llatines en un document en anglès i un ús “irregular” de les marques de classificació. També assenyala que els serveis d’intel·ligència sempre utilitzen les sigles ISIL i no ISIS per referir-se al grup terrorista Estat Islàmic i que normalment citen els països amb abreviatures de tres caràcters. És a dir, que la veritable CIA hauria utilitzat ESP i no “SPAIN”, amb totes les lletres. La suposada nota conté, a més, vocabulari propi del castellà, com “Irak” en lloc d’Iraq o “nota” en el de “notice” .

El director d’El Periodico, Enric Hernández, ha justificat que l’avís es van produir per “via digital i xifrada” i que el què reprodueix el diari “és el text del comunicat” i “no necessàriament la tipografia”. “D’aquí que pugui haver-hi un canvi tipogràfic. En l’intercanvi de correus xifrats i no xifrats, la tipografia pot no ser la mateixa. Rebem digitalment la informació, no en paper imprès”, ha explicat en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia