Política

Rajoy anuncia un recurs contra la delegació de vot de Toni Comín

Els populars consideren que “no es dona cap de les condicions” perquè el diputat pugui participar a les votacions

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha mostrat aquest dimarts la seva oposició a la delegació de vot del diputat d’ERC i conseller destituït Toni Comín. “Estudiarem totes les accions legals per evitar decisions que contradiuen la legalitat” ha afirmat en roda de premsa conjunta amb el primer ministre turc, Binali Yildirim, que ha expressat el seu suport a l’executiu de Rajoy en la defensa de la “integritat territorial” de l’Estat.

Segons Rajoy, “nosaltres el primer que demanarem a la Mesa, però no com a govern perquè no tenim competència per fer-ho, és que la seva posició sigui que el senyor Comín no pugui delegar el seu vot, perquè no té cap sentit”, i “a partir d’aquí estudiarem totes les accions legals per evitar que s’adoptin decisions que contradiuen el que estableix la legislació vigent”.

Rajoy també ha expressat el seu suport a la Fiscalia en les seves actuacions contra nou professors de Sant Andreu de la Barca, en un episodi, ha dit, “absolutament lamentable”. També ha insistit que el seu executiu “col·laborarà” amb els tribunals espanyols per esclarir si hi va haver malversació en l’1-O.

Prèviament a l’anunci fet pel president del govern espanyol, la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP i diputada del Parlament, Andrea Levy, ja havia anunciat que el grup del PP al Parlament de Catalunya estava “estudiant iniciar el tràmit d’un recurs a aquesta delegació de vot” del diputat d’ERC Toni Comín. “Els traslladarem els pròxims dies quina és la forma i fons d’aquest recurs que estem analitzant”, ha dit en declaracions a la seu de Génova, a Madrid.

Minuts abans el també diputat del Parlament pel PP Alejandro Fernández havia assegurat des del Parlament que “no es dona cap de les condicions” perquè Comín pugui delegar el seu vot, tot i que encara no ha avançat si la seva formació actuaria o no en contra.

Ambla decisió del vot delegat de Comín, la Mesa aplana el camí per a una possible investidura sense la necessitat que la CUP avali el candidat que presentin JxCat i ERC, perquè si Puigdemont i Comín votenr a través dels seus grups parlamentaris es podria investir un president en segona volta amb el suport dels dos partits independentistes majoritaris i l’abstenció dels anticapitalistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia