Política

L’AMI demanarà una reunió a Pedro Sánchez

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) demanarà una reunió al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per exposar-li la “regressió que viu Catalunya”. Així es va decidir ahir durant la trobada de la directiva i l’executiva de l’entitat a Manlleu. “No hem vist cap canvi de tarannà amb el nou govern”, va justificar el president de l’AMI, Josep Maria Cervera, que va dir que hauria estat “un gran gest” i hauria ajudat a “destensar la situació” que Sánchez hagués demanat “l’alliberament dels presos polítics”. Per això, la reunió també pretén fer veure al president espanyol “com es trepitgen els drets fonamentals dels polítics i de la ciutadania”. Encara no està decidit, però, si a la trobada hi haurà una representació de l’ens o el màxim d’alcaldes possibles.

D’una altra banda, tenint en compte la reunió prevista el 9 de juliol entre Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, l’AMI va exigir ahir a aquest que “no faci cap renúncia” i que “respecti l’esperit de l’1 d’octubre”.

Precisament sobre l’1-O, Cervera va anunciar la decisió de l’associació de batlles de “donar un caire institucional” a aquesta data davant les dificultats de convertir la jornada en “festa local”. “Com a ajuntaments hem de reconèixer el que van fer els veïns i solidaritzar-nos-hi”, va explicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]